Τα ψηφοδέλτια και όλο το εκλογικό υλικό τυπώνεται αυτές τις ημέρες στο Εθνικό Τυπογραφείο

Ό,τι χρειάζεται για την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας, από τους πίνακες με τους εκλογικούς καταλόγους, τα ψηφοδέλτια και τα χρειώδη για την καταμέτρηση τυπώνονται με πυρετώδεις ρυθμούς ώστε να είναι όλα έτοιμα μέχρι την Κυριακή

Τη διαδικασία επίβλεψε ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Μανιτάκης. 

Κατά την επίσκεψή του στο Εθνικό Τυπογραφείο, ο υπουργός ενημερώθηκε για τη διαδικασία κοπής και εκτύπωσης του εκλογικού υλικού των προσεχών εκλογών.

Ο ειδικός γραμματέας Δημήτρης Παπαδημητρόπουλος και ο διευθυντής εκτυπώσεων Βασίλης Γεωργίου ανέφεραν ότι, παρά την έλλειψη προσωπικού, το Εθνικό Τυπογραφείο κατάφερε με υπεράνθρωπες προσπάθειες, επί 24ώρου βάσεως, να εκτυπώσει και να διανείμει το σύνολο του εκλογικού υλικού εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών.

Κόπηκαν, ειδικότερα, 12 εκατομμύρια λευκά ψηφοδέλτια, τα οποία εστάλησαν στο υπουργείο Εσωτερικών και αυτό από την πλευρά του τα κατένειμε σε όλα τα κόμματα προκειμένου να τυπώσουν το έμβλημα και τα ονοματεπώνυμα των υποψηφίων τους. Τα ψηφοδέλτια κόβονται σε τρία μεγέθη: το μεγαλύτερο για την Αττική, το μεσαίο για τη Θεσσαλονίκη και το μικρότερο για την υπόλοιπη Ελλάδα.

Πέραν αυτών, εκτυπώθηκε και παραδόθηκε ήδη στο ίδιο υπουργείο για διανομή στις περιφέρειες οτιδήποτε έχει σχέση με τη διεξαγωγή των εκλογών, όπως η νομοθεσία, η εγκύκλιος για τις εκλογές, το βιβλίο πρωτοκόλλου ψηφοφορίας, το βιβλίο πράξεων εφορευτικών επιτροπών, τα πρακτικά εκλογικών τμημάτων κ.λπ. Το πρωί, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του υπουργού, από τις εγκαταστάσεις του Εθνικού Τυπογραφείου στην οδό Καποδιστρίου, στο κέντρο της Αθήνας, εστάλη το τελευταίο υλικό που ήταν οι εκλογικοί πίνακες των ετεροδημοτών. Το συνολικό βάρος του εκλογικού υλικού που εκτυπώθηκε αγγίζει τους 80 τόνους.

Το Εθνικό Τυπογραφείο είχε καταφέρει να εκτυπώσει μέσα σε πέντε ημέρες το έντυπο υλικό του πρόσφατου δημοψηφίσματος.