Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος

Κάλεσμα σε όλους τους ψηφοφόρους που έχουν κατά καιρούς ψηφίσει ΠΑΣΟΚ, και τώρα έχουν απομακρυνθεί επιχειρεί τις τελευταίες ημέρες η κυρία Γεννηματα και αυτό θα κάνει και την ημέρα των εκλογών.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που έχει δώσει άλλον αέρα στο κόμμα προσπαθεί να παίξει και με θυμικό των παραδοσιακών ψηφοφόρων του κόμματος που τα χρόνια της κρίσης απομακρύνθηκαν από το ΠΑΣΟΚ.

Η κυρία Γεννηματά με την απόφαση για τη συνεργασία με τη ΔΗΜΑΡ έδειξε πως έχει διάθεση για συνεργασίες και πως είναι αποφασισμένη να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ ψηλότερα.

Στη Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν πως στο νήμα το ΠΑΣΟΚ θα καταφέρει να είναι το τρίτο κόμμα στην επόμενη Βουλή και θα κάνει κάλεσμα στα πρώτα δύο κόμματα να συνεργαστούν πρώτα οι δυο τους.

Η κυρία Γεννηματά θέλει το ΠΑΣΟΚ να είναι δύναμη ευθύνης που αν χρειαστεί θα δώσει λύση για να υπάρξει κυβέρνηση στη χώρα στις 21 Σεπτεμβρίου. Όμως, για να γίνει αυτό θα πρέπει απαραίτητα να υπάρξει δεσμευτική προγραμματική κυβερνητική συμφωνία, με χρονοδιαγράμματα και συγκεκριμένες δράσεις.

Η κυρία Γεννηματά θεωρεί λάθος πως η προγραμματική συμφωνία που είχε υπογράψει το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ και τη ΔΗΜΑΡ δεν είχε τηρηθεί και δεν επιθυμεί να γίνουν τα ίδια λάθη. Έτσι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται αποφασισμένη να πάει το συγκεκριμένο θέμα μέχρι το τέλος.