Παγκόσμιο ενδιαφέρον προκαλούν, για ακόμη μια φορά, οι εκλογές στην Ελλάδα.

Εκατοντάδες δημοσιογράφοι και απεσταλμένοι διεθνών ΜΜΕ έχουν κάνει αιτήσεις διαπίστευσης για την Κυριακή της 20ης Σεπτεμβρίου, προκειμένου να παρακολουθήσουν ζωντανά την εκλογική μάχη από το Κέντρο Τύπου στο Ζάππειο. 

Σύμφωνα μα ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας σχεδόν 400 εκπρόσωποι ΜΜΕ έχουν διαπιστευθεί, ενώ σε όλη τη διάρκεια λειτουργίας του Κέντρου Τύπου θα παρέχεται η δυνατότητα διαπίστευσης (last-minute accreditation).

Περισσότεροι από 150 δημοσιογράφοι από διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, εφημερίδες, τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς βρίσκονται στην Ελλάδα για την κάλυψη της προεκλογικής περιόδου και έχουν ήδη υποβάλει αίτηση διαπίστευσης, καθώς και αιτήματα για τη διενέργεια συνεντεύξεων με Έλληνες αξιωματούχους.

Το Κέντρο Τύπου τίθεται σε λειτουργία στο Ζάππειο Μέγαρο από σήμερα έως τις 20 Σεπτεμβρίου προκειμένου να εξυπηρετηθούν Έλληνες και ξένοι δημοσιογράφοι καθώς και των ανταποκριτές ξένου Τύπου που θα καλύψουν τις βουλευτικές εκλογές, ενώ θα λειτουργήσει σήμερα από τις 14.00 έως τις 22.00, το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου από τις 09.00 έως τις 21.00, και την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, από τις 09.00 έως την ολοκλήρωση των εργασιών.