Ελαφρώς μειωμένος θα είναι ο αριθμός των γυναικών στη νέα σύνθεση του Κοινοβουλίου, η οποία προέκυψε από τις εκλογές της Κυριακής.

Στη νέα Βουλή, οι γυναίκες βουλευτές θα είναι 54, εκ των οποίων τέσσερις ήταν υποψήφιες στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ενώ τον Ιανουάριο ήταν 68.

Με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ εξελέγησαν 30 γυναίκες, μεταξύ των οποίων η Ολγα Γεροβασίλη, η Βασιλική Κατριβάνου, η Χαρά Καφαντάρη, η Θεοδώρα Τζάκρη, η Νίνα Κασιμάτη και η Αννα Βαγενά. Η Θεανώ Φωτίου και η Τασία Χριστοδουλοπούλου, από τα προβεβλημένα στελέχη του κόμματος, εξελέγησαν με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Η Νέα Δημοκρατία και σε αυτή τη σύνθεση του Κοινοβουλίου θα έχει 11 γυναίκες βουλευτές. Πρόκεται για τις Ντόρα Μπακογιάννη, Ολγα Κεφαλογιάννη, Σοφία Βούλτεψη, Ελενα Ράπτη, Μαρία Αντωνίου, Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Αννα Καραμανλή, Φωτεινή Αραμπατζή, Κατερίνα Παπακώστα, Γεωργία Μαρτίνου και Νίκη Κεραμέως (Επικρατείας).

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες διατήρησαν δύο από τις τρεις βουλευτές, την Ελενα Κουντουρά και τη Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, οι οποίες πιθανόν να είναι και στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Το ΠΑΣΟΚ - Δημοκρατική Συμπαράταξη, αν και έχει αρχηγό τη Φώφη Γεννηματά, εξέλεξε μόλις δύο ακόμη γυναίκες, την Εύη Χριστοφιλοπούλου και τη Χαρά Κεφαλίδου. 

Με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ εξελέγησαν η Αλέκα Παπαρήγα, η Λιάνα Κανέλλη και η Διαμάντω Μανωλάκου. 

Το Ποτάμι έμεινε μόνο με την  Κατερίνα Μάρκου, καθώς η Αντιγόνη Λυμπεράκη δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή και η Χριστίνα Ταχιάου έχασε την έδρα από τον επικεφαλής του κόμματος, Σταύρο Θεοδωράκη. 

Από την πλευρά της η Χρυσή Αυγή εξέλεξε τρεις γυναίκες, από δύο που είχε στην περασμένη Βουλή. Πρόκειται για την Έλενα Ζαρούλια, τη Δήμητρα Βελέτζα και τη Σωτηρία Βλάχου.

Όσον αφορά στη νεοεισερχόμενη Ένωση Κεντρώων εξελέγη η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου στη Β΄ Πειραιώς, αν και το βράδυ της Κυριακής το ενδιαφέρον μονοπώλησε η υποψήφια του κόμματος, Δήμητρα Γουσέτη, η οποία δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή.