Γράφει ο Τάσος Τσιφόρος  

Στη «Βιβλιοθήκη», το γνωστό στέκι του Κολωνακίου, βρέθηκαν χθες πλειάδα βουλευτών και στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. Αρχικώς τυχαία και σε διπλανά τραπέζια, οι γαλάζιοι συζήτησαν τις εσωκομματικές εξελίξεις. Στη Βιβλιοθήκη ήταν που, σύμφωνα με τους αυτήκοους μάρτυρες, η Ντόρα Μπακογιάννη αποκάλυψε ότι με διακύβευμα τη διατήρηση της ενότητας του κόμματος σκέπτεται «σοβαρά» να στηρίξει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. 

Κάποιες ώρες μετά, από την τηλεοπτική συχνότητα του Μέγκα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε για το θέμα και ουσιαστικά επιβεβαίωσε ότι τα δύο αδέλφια κινούνται σε αντίθετους δρόμους.

«Με την Ντόρα Μπακογιάννη έχουμε πολύ στενή προσωπική σχέση, αλλά δεν συμφωνούμε σε όλα πολιτικά. Θα πρέπει να ρωτήσετε την ίδια δημόσια ποιον στηρίζει» απάντησε, αρχικώς, ο Κυριάκος ενώ σε νέο ερώτημα σχετικά με το ενδεχόμενο στήριξης του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε:«Δεν θα μετατρέψω τις όποιες οικογενειακές διαφωνίες σε δημόσια αντιπαράθεση.

Για την ιστορία, στο τραπέζι της Ντόρας στη Βιβλιοθήκη κάθονταν οι Σταύρος Δήμας και Πέτρος Δούκας και σε διπλανά τραπέζια, με συνεχείς μετακινήσεις αφού η ζύμωση ήταν ενεργή, οι Κ. Γκιουλέκας, Ευάγγελος Αντώναρος, Κώστας Τασούλας, Μαρία Σπυράκη, Αλέκος Δερμεντζόπουλος, Ζέτα Μακρή, Χρήστος Κέλλας, Γιάννης Κεφαλογιάννης.