Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Τρεις είναι μέχρι στιγμής οι βουλευτές που έχουν σπεύσει να παραλάβουν τη λίστα-δεξαμενή στελεχών που έχουν δικαίωμα να υπογράψουν υπέρ μιας υποψηφιότητας για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. 

Πρόκειται για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος από την πρώτη στιγμή ανακοίνωσε επίσημα πως θα μπει στην κούρσα διαδοχής, και τους Άδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη. 

Τα δύο στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που προέρχονται από τον ΛΑΟΣ, βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας, και όπως τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης εκείνος θα επιλέξει να βάλει υποψηφιότητα μόνο σε περίπτωση που δεν κατέβει στην κούρσα ο Μάκης Βορίδης. 

Την ίδια ώρα το κατώφλι του υπηρεσιακού προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, πέρασαν σήμερα κορυφαία στελέχη του κόμματος. Μπούρας, Βλάχος, Γκιουλέκας, Παπανικολάου, Ανδριανός και Καράογλου αυτοί μεταξύ των οποίων προσπάθησαν να τον πείσουν να μπει στην κούρσα διεκδίκησης της προεδρίας της ΝΔ. 

Αξίζει να σημειωθεί πως Η υποψηφιότητα υποβάλλεται εγγράφως στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή και προϋπόθεση για την αποδοχή της είναι να συνοδεύεται από τις υπογραφές πενήντα (50) μελών της Πολιτικής Επιτροπής ή του ενός δεκάτου (1/10) των μελών του αμέσως προηγούμενου Εθνικού Συνεδρίου του Κόμματος. 

Η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων είναι η Παρασκευή 2 Οκτωβρίου.