Το αυτοβιογραφικό βιβλίο της και η παγκόσμια καμπάνια του, η συμμετοχή με το αζημίωτο σε διεθνή ιδρύματα είναι τα οχήματα που επιστρατεύει η Γιάννα Αγγελοπούλου, ώστε να έχει λόγο στην πολιτική ζωή του τόπου
 
Με δημόσιες σχέσεις, χορηγίες και υψηλές γνωριμίες, επιχειρεί την αυτοπροβολή της, τη διάδοση της ηγετικής εικόνας που η ίδια έχει χτίσει χρόνια τώρα με κόπο.
 
Μια εικόνα που προς το παρόν δεν φαίνεται να έχει τη διείσδυση που η ίδια επιθυμεί στην ελληνική κοινωνία και τις πολιτικές εξελίξεις. Οι ειδήσεις που την αφορούν βρίσκουν απήχηση μόνο στις κοσμικές στήλες των περιοδικών, όχι όμως και στον Τύπο με τον τρόπο που η ίδια θέλει. 
 
Στις δημόσιες εμφανίσεις της, όπως αυτή στο ίδρυμα Κλίντον χθες, που μεταδόθηκε ζωντανά από το CNN, εμφανίζεται να μιλάει εξ ονόματος της Ελλάδας και των Ελλήνων. Για όλα όσα πρέπει να γίνουν, να αλλάξουν... στον τόπο καταγωγής της. Ωστόσο η ίδια μοιράζει τη ζωή της ανάμεσα στις κοσμοπολίτικες πρωτεύουσες του κόσμου, όπου διατηρεί σπίτια. Στην Ελλάδα ζει σε μια πολυτελέστατη βίλα σε ακριβό προάστιο και λίγη επαφή έχει με την ελληνική πραγματικότητα. 
 
Καλεί με άνεση επιχειρηματικά σχήματα να επενδύσουν στην Ελλάδα, να εμπιστευθούν την Ελλάδα για να στήσουν της επιχειρήσεις τους, η ίδια όμως μετά την τελευταία της προσπάθεια στον Τύπο, απέχει και επιχειρηματικά από τη χώρα. 
 
Και η  ίδια πάντως αναλώνεται στο φαίνεσθαι, στα λόγια χάνοντας την ουσία... στις δύσκολες εποχές που διανύει η χώρα και ο λαός της.