Συγγνώμη από τον Μιλτιάδη Βαρβιτσίωτη ζητεί ο δημοσιογράφος Κώστας Καναβούρης για άρθρο του στην εφημερίδα «Αυγή».

Με επιστολή που δημοσιεύεται στο χθεσινό φύλλο της «Αυγής», ο δημοσιογράφος ζητεί  συγγνώμη για τους οξύς χαρακτηρισμούς και το προσβλητικό ύφος του, εκφράζοντας παράλληλα την εκτίμηση και τον αμέριστο σεβασμό του, στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας. 

Σημειώνει πως οι χαρακτηρισμοί που αναφέρει στο επίμαχο άρθρο «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα όσον αφορά τον χαρακτήρα ή την πολιτική σας προσωπικότητα και δράση. Το άρθρο – κείμενο αυτό το έγραψα υπό το κράτος μεγάλης φόρτισης και αγανάκτησης για τα εν γένει τεκταινόμενα στην πολιτική ζωή της χώρας μας».

Αναλυτικά η επιστολή:

Κύριε Βουλευτά,

Με την παρούσα επιστολή μου επιθυμώ να αποκαταστήσω έστω και εκ των υστέρων την άδικη και σκληρή επίθεση στην οποία προέβην σε βάρος σας και συγκεκριμένα στο φύλλο της 9ης/02/2014 της εφημερίδας «Αυγή» της Κυριακής στο οποίο δημοσιεύθηκε άρθρο μου που αναφερόταν στο πρόσωπό σας υπό τον τίτλο «Οι Μπαγλαμάδες».

Επειδή επιθυμώ με την παρούσα μου να σας δώσω τις αναγκαίες εξηγήσεις προς αποκατάσταση των πραγμάτων, θεωρώ επιβεβλημένο και δίκαιο να σας καταστήσω σαφή τα ακόλουθα:

Το εν λόγω άρθρο μου, πράγματι, υπήρξε οξύτατο, με υπερβολικούς χαρακτηρισμούς που κατανοώ ότι σας προσέβαλαν, αφού όντως ξέφευγαν από τα πλαίσια της ανοχής δημοσιογραφικής κριτικής.

Οι χαρακτηρισμοί που αναφέρω σ” αυτό δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα όσον αφορά τον χαρακτήρα ή την πολιτική σας προσωπικότητα και δράση. Το άρθρο – κείμενο αυτό το έγραψα υπό το κράτος μεγάλης φόρτισης και αγανάκτησης για τα εν γένει τεκταινόμενα στην πολιτική ζωή της χώρας μας.

Η δυσαρέσκειά μου περί όλων αυτών, για τα πολιτικά δρώμενα και τους κυβερνητικούς χειρισμούς γενικότερα, ήταν τα αίτια που υπαγόρευσαν και το δύσθυμο και καταγγελτικό ύφος μου εναντίον σας.

Με το άρθρο μου αυτό, ο μόνος δημοσιογραφικός στόχος που επεδίωκα ήταν να ασκήσω πολιτική κριτική στους τότε κυβερνητικούς χειρισμούς και σε δημόσιες δηλώσεις πολιτικών προσώπων εκείνης της περιόδου σχετικά με το ευαίσθητο θέμα του ναυαγίου στο Φαρμακονήσι, θέμα το οποίο μας είχε υπερφορτίσει συναισθηματικά όλους όσοι εργαζόμαστε για τα κοινά.

Μάλιστα θα παρατηρήσατε ότι στη συνέχεια του ίδιου αυτού άρθρου μου έκανα αναφορά και κριτική και σε δύο άλλα γνωστά πολιτικά πρόσωπα.

Κύριε Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, θα ήθελα, τέλος, να σας δηλώσω ότι, παρά το οξύ, υπερβολικό και σε συγκεκριμένα σημεία ίσως και προσβλητικό ύφος του άρθρου μου αυτού και ορισμένων ακραίων χαρακτηρισμών με τους οποίους χαρακτήρισα το πρόσωπό σας, σε καμία περίπτωση δεν είχα την πρόθεση, τη στόχευση ή τον σκοπό να σας προσβάλω, να σας θίξω ή να σας απαξιώσω ή να πλήξω την τιμή, την προσωπικότητά σας ή την υπόληψή σας τόσον την προσωπική όσον και της οικογένειάς σας.

Αντίθετα, με την παρούσα επιστολή μου και προς αποφυγήν παρεξηγήσεως των προθέσεών μου, θέλω να σας διαβεβαιώσω για την εκτίμηση και τον αμέριστο σεβασμό που τρέφω προς το πρόσωπό σας.
Κώστας Καναβούρης

Συγγραφέας – δημοσιογράφος.