Επαρκή χρόνο μέχρι τις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου στη Νέα Δημοκρατία ζήτησε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξουν αλλαγές στη διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, επικοινώνησε για την υποψηφιότητά του με όλους τους διατελέσαστες προέδρους, ενώ είχε κατ΄ιδίαν συναντήσεις με τον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά. Ο κ. Τζιτζικώστας θα καταθέσει αύριο το πρωί την υποψηφιότητά του, προσκομίζοντας τις 50 υπογραφές της Πολιτικής Επιτροπής που απαιτεί το καταστατικό, παρά το γεγονός ότι έχει συγκεντρώσει περίπου 100 υπογραφές. 

«Στην εκλογική διαδικασία πρέπει να υπάρχει ικανός χρόνος να ακουστούν οι προτάσεις και το σχέδιο του κάθε υποψηφίου Προέδρου για τη Νέα Δημοκρατία», τονίζει ο Απόστολος Τζιτζικώστας, αναφερόμενος στη διαδικασία ανάδειξης νέου προέδρου.

Σε μήνυμά του στο Facebook, ο υποψήφιος για την αρχηγία της ΝΔ σημειώνει:

Αυτό όμως, που πραγματικά επείγει είναι να συναντηθούμε ξανά με την κοινωνία, να κερδίσουμε και πάλι το ενδιαφέρον της και να εμπνεύσουμε τη συμμετοχή της. Είναι λοιπόν, σημαντικό οι πολίτες που θα μας ακούσουν να έχουν και τον τελικό λόγο. Για να το πετύχουμε αυτό, χρειάζεται να υπάρχουν εκλογικά κέντρα σε όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία της χώρας.

«Όμως, ίσως τώρα είναι η ευκαιρία να κάνουμε και ένα ακόμα μεγαλύτερο βήμα και να πάμε εμείς πρώτοι σε κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται να συμμετέχει στις εκλογές, υιοθετώντας παράλληλα με τις κάλπες, τη δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας», υπογραμμίζει ο κ. Τζιτζικώστας και καταλήγει:

Τη διαδικασία αυτή άλλωστε, μπορεί να εγγυηθεί η αξιόπιστη και δοκιμασμένη εφαρμογή του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας.

Την άποψη ότι πρέπει να υπάρχει επαρκής χρόνος έως τις εκλογές είχε εκφράσει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας στη θέση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη για ολοκλήρωση της διαδικασίας μέσα σε 10-15 ημέρες.