Σφοδρή επίθεση εναντίον του Γιάνη Βαρουφάκη εξαπέλυσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης με αφορμή τα όσα είπε σε συνέντευξή του ο πρώην υπουργός Οικονομικών για τη στάση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα μετά το δημοψήφισμα.

«Με αυτά που λέει τώρα ο Βαρουφάκης για τον Τσίπρα, δείχνει,εκτός των άλλων και τον χαρακτήρα του. "Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος"…» ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Παπαδημούλης.

Αφορμή για τα επικρητικά σχόλια του κ. Παπαδημούλη στάθηκαν τα όσα είπε ο κ. Βαρουφάκης σε γαλλική εκπομπή για τη στάση του Αλέξη Τσίπρα μετά το δημοψήφισμα:

Η δεύτερη σημαντική στιγμή της απογοήτευσης πραγματοποιήθηκε μετά το δημοψήφισμα. Ήλπιζα ότι η έκβαση του δημοψηφίσματος θα ενισχύσει την θέση της Ελλάδας. Ομως τη νύχτα του δημοψηφίσματος, μπήκα στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα και ήταν εντελώς αποθαρρυμένος, ήταν σε κατάθλιψη, ενώ εγώ ήμουν ενθουσιασμένος. Οι Έλληνες ήταν θαρραλέοι και είπαν όχι στην τρόικα, παρά το κλείσιμο των τραπεζών και παρά την προπαγάνδα των μέσων ενημέρωσης. Απογοητεύτηκα και γι΄ αυτό παραιτήθηκα.