Κυριολεκτικά άφωνη έμεινε η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου όταν άκουσε το μεσημέρι της Κυριακής, από τα χείλη του πρωθυπουργού ότι αυτή θα είναι το πρόσωπο που θα προτείνει για τη θέση του γραμματέα της ΚΟ.

Συγκεκριμένα η βουλευτής Κεφαλλονιάς, που ήταν ψηφολέκτης κατά τη διαδικασία εκλογής αντιπροέδρων της Βουλής, ενημερώθηκε αιφνιδιαστικά πως ο πρόεδρος την αναζητεί στο γραφείο του. Όταν πήγε εκεί άκουσε την τιμητική πρόταση, την οποία δεν είχε περιθώρια να πολυσκεφτεί. Μάλιστα ο κ. Τσίπρας την καθησύχασε και της είπε να μην ανησυχεί, ενώ της εξήγησε πως θέλει από τις γυναίκες του ΣΥΡΙΖΑ να βγουν μπροστά και να αναλάβουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Κάπως έτσι, η πυρκαγιά που πήγε να ξεσπάσει στο εσωτερικό της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το πρόσωπο που θα αναλάβει το δύσκολο ρόλο της διαχείρισης των βουλευτών, από το καπνό που έβγαζαν οι διαφαινόμενες υποψηφιότητες Μαντά και Φάμελλου, αποφεύχθηκε χάρη στην παρέμβαση αυτή.

Άλλωστε η επιλογή ενός γυναικείου προσώπου που δεν ανήκει σε εσωκομματικές τάσεις και πράξεις ήταν ικανή από μόνη της να αποκλιμακώσει την ένταση…