current views are: 1

7 Οκτωβρίου 2015
Δημοσίευση19:06

H σπόντα Λεβέντη στο ΚΚΕ και το 23,5% της Ένωσης Κεντρώων

Ψηλά τον πήχη για την Ένωση Κεντρώων έβαλε ο πρόεδρός της, Βασίλης Λεβέντης, από το βήμα της Βουλής, μιλώντας στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων.

Δημοσίευση 19:06’
αρθρο-newpost

Ψηλά τον πήχη για την Ένωση Κεντρώων έβαλε ο πρόεδρός της, Βασίλης Λεβέντης, από το βήμα της Βουλής, μιλώντας στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων.

Ψηλά τον πήχη για την Ένωση Κεντρώων έβαλε ο πρόεδρός της, Βασίλης Λεβέντης, από το βήμα της Βουλής, μιλώντας στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων, ενώ ταυτόχρονα έριξε μία «σπόντα» προς το ΚΚΕ.

«Αλλιώς περίμενα τη Βουλή, αλλιώς τη βρήκα, αλλά, έστω και έτσι, θα ανεβάσω την Ένωση Κεντρώων από το 3,5% στο 23,5%» ανέφερε στο τέλος της ομιλίας του.

Στην αρχή της, ο κ. Λεβέντης απάντησε το ΚΚΕ που τον αποκάλεσε «λαγό», λέγοντας:

Με είπατε λαγό χθες. Θα φανεί ποιος είναι ο λαγός γιατί με τον Μητσοτάκη ξέρουμε ποιος έκανε κυβέρνηση. Θα το δείξει η ιστορία ποιος είναι ο λαγός…

Ο πρόεδρος της ΕΚ κάλεσε τον πρωθυπουργό να ζητήσει συγνώμη από τον λαό που τον πίστεψε και ιδίως από τη νεολαία, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα ότι υπαναχώρησε από τις εξαγγελίες του και ψήφισε Μνημόνιο.

Επίσης, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι κυβερνάει με το μπόνους των 50 εδρών, όπως ακριβώς και οι «δεξιές κυβερνήσεις» και πως παριστάνει ότι δεν αντιλαμβάνεται τα εκλογικά ποσοστά, τα οποία – λαμβανομένης υπόψη της αποχής – δείχνουν ότι τον ψήφισαν μόλις 22 στους 100 Έλληνες.

 

Ακόμη, με αφορμή το γεγονός ότι η ΝΔ δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι επιστρέφει στα κόμπλεξ της δεξιάς πολιτικής. Ωστόσο, για την αρνητική στάση που θα τηρήσει το κόμμα του στην αποψινή ψηφοφορία, ο κ. Λεβέντης αιτιολόγησε πως ο πρωθυπουργός αγνόησε τις προτάσεις-προϋποθέσεις που είχε θέσει προκειμένου να παράσχει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση. Τέλος ο κ. Λεβέντης έθεσε εκ νέου το ζήτημα των συμβούλων.

 


σχετικα αρθρα