Να είναι προσεκτικοί και διακριτικοί κατά τη λήψη φωτογραφιών εντός του κοινοβουλίου ζήτησε ο Νίκος Βούτσης, σε συνάντηση που είχε σήμερα με τους φωτογράφους των ειδησεογραφικών πρακτορείων.

Το ζήτημα προέκυψε έπειτα από παράπονα και δυσαρέσκεια που εξέφρασαν αρκετοί βουλευτές, για φωτογραφίες που έκαναν το γύρο το διαδικτύου και εστίαζαν σε κινητά τηλέφωνα, μηνύματα, tablet και συνομιλίες. Μάλιστα, ήδη από την Τρίτη το απόγευμα είχε δοθεί σχετική εντολή να υπάρχει προσοχή στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Ωστόσο, ακολούθησε η δημοσιοποίηση φωτογραφίας με sms της Όλγας Κεφαλογιάννη, αλλά και αρχείων που διάβαζε στο tablet του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

Σύμφωνα με ποληροφορίες, ο Πρόεδρος της Βουλής ζήτησε σήμερα από τους φωτογράφους να προσέχουν τι φωτογραφίες «τραβούν», ώστε να μην υπεισέρχονται στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των βουλευτών, ενώ συνέστησε στους φωτορεπόρτερ να μένουν μόνο στα προκαθορισμένα σημεία για τη λήψη στιγμιότυπων από τις συνεδριάσεις της Βουλής