Οι κάκιστες σχέσεις του υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη με τον επικεφαλής του ΟΑΣΑ Γρηγόρη Δημητριάδη είναι λίγο πολύ γνωστές. Το μέγεθος όμως του προβλήματος, είναι κάτι που δύσκολα μπορεί κανείς να φανταστεί αν δεν έχει την ευκαιρία να το ζήσει.

Αυτή η…ευκαιρία δόθηκε σήμερα στη Βουλή με την παρουσία του κ. Δημητριάδη κατά τη κλήση των φορέων στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα. Και αυτό γιατί μετά το τέλος της διαδικασίας ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για τους λόγους της αυτής της κόντρας, με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού, να δηλώνει άγνοια και να παραπέμπει τον κάθε ενδιαφερόμενο στον αρμόδιο υπουργό για περαιτέρω εξηγήσεις. «Δεν ξέρω τι έχει μαζί μου. Δεν έχουμε συναντηθεί καν! Όποιος με ρωτάει του απαντάω ότι θα πρέπει να απευθυνθεί στον ίδιο υπουργό για να μάθω και γω τι πρόβλημα έχει μαζί μου», είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, το Newpost όντως απευθύνθηκε στον υπουργό και η απάντηση που έλαβε ήταν αφοπλιστική: «Του είχα πει ήδη από την τελευταία ΔΕΘ ότι στη γιορτή του Αγίου Γρηγορίου θα του στείλω δώρο μια κουκούλα», είπε ορθά κοφτά.

Πάντως στο περιβάλλον δε του υπουργείου Μεταφορών θεωρούν ότι ο κ. Δημητριάδης, «κάρφωνε» τη χώρα στους Θεσμούς γεγονός που οδήγησε τον ΟΑΣΑ στο «μενού» της νέας αξιολόγησης…

Σε αυτό το ύφος, ήταν και η τοποθέτηση του κ. Σπίρτζη στη Βουλή, μετά τα όσα είπε ο κ. Δημητριάδης. «Εγώ λέω να τους εκτελούμε κιόλας», είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε πως δεν μπορεί να καταλάβει τέτοιου είδους προτάσεις ειδικά όταν προέρχονται από ανθρώπους που έχουν πολλά χρόνια στις ηγεσίες των συγκοινωνιών, έχουν ευθύνη για το χάλι τους, για τις προτάσεις που έχουν κάνει, για τους λαθροκυνηγούς και όλα όσα έχουμε δει. 

Πρόσθεσε μάλιστα πως «έχουν ευθύνη εκείνοι που τους τοποθέτησαν σε αυτές τις θέσεις αλλά έχουμε ευθύνη κι εμείς που δεν τους έχουμε αλλάξει ακόμη, για διάφορους λόγους».