Σάλος και αντιδράσεις έχουν προκληθεί στη Γαλλία από σεξιστικό σχόλιο που έκανε η ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδα Le Figaro, αναφορικά με την Ελληνίδα αστυνομικό που ανέλαβε τη φύλαξη του προέδρου Φρανσουά Ολάντ κατά τη διήμερη επίσκεψή του στην Αθήνα.

Η εφημερίδα στάθηκε στην εξωτερική εμφάνιση της αστυνομικού: «Είναι πολύ όμορφη, ψηλή, ξανθιά και μιλάει Γαλλικά», έγραψε η Figaro, στο σχόλιο με τίτλο «ο Ολάντ με την κατάλληλη προστασία στην Αθήνα». 

«Βάσει αναφορών στον ελληνικό τύπο, η επιλογή της εν λόγω αστυνομικού αποτελεί μία ευγενική χειρονομία του Αλέξη Τσίπρα για να ευχαριστήσει τον κ. Ολάντ για τη φιλία που έδειξε στην Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά το σχόλιο που προκάλεσε την εύλογη έκρηξη οργής του προέδρου της Γαλλίας

Πέρα από τον εκνευρισμό του Ολάντ, ακολούθησε καταιγισμός σχολίων στο Twitter κατά της εφημερίδας, με τη Fi​garo να αναγκάζεται να ζητήσει συγγνώμη τόσο από τους αναγνώστες της, όσο και από την αστυνομικό που αναφέρθηκε στο σχόλιο. 

Λίγη ώρα όμως μετά την «συγγνώμη» της Le Figaro, η Βουλή των Ελλήνων διέψευσε πως η εν λόγω αστυνομικός θα φυλάει το πρόεδρο της Γαλλίας κατά την επίσκεψή του.