Για τα καλά τα 'ψαλαν στον Χουλιαράκη οι βουλευτές και πρώην υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Σταϊκούρας και Μάκης Βορίδης

Αφορμή ήταν το στήσιμο του κ. Χουλιαράκη στην επιτροπή της Βουλής που συζητά το προσχέδιο του προϋπολογισμού και οι πάντα καθυστερημένες αφίξεις του. 

Την πρώτη μέρα της συνεδρίασης ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών άργησε να εμφανιστεί στην επιτροπή κατά 45' με αποτέλεσμα να προκαλέσει τις αντιδράσεις των υπόλοιπων βουλευτών. 

Στη δεύτερη συνεδρίαση συμμετείχε ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος παρά το βεβαρυμένο πρόγραμμά του με τους Θεσμούς, εμφανίστηκε στην επιτροπή στην ώρα του και κάθισε επί τρίωρο όσο διαρκούν δηλαδή οι συνεδριάσεις και απάντησε σε όλα τα ερωτήματα των βουλευτών. 

Σήμερα ήταν η τρίτη συνεδρίαση προγραμματισμένη για τις 10 το πρωί. Λόγω όμως του υπουργικού συμβουλίου, ο κ. Χουλιαράκης, που θα συμμετείχε στην επιτροπή ζήτησε να μετατεθεί για αργότερα. 

Πράγματι η επιτροπή μετατέθηκε για τις 11.30. Ωστόσο ο υπουργός και πάλι καθυστέρησε για περισσότερο από μισή ώρα και εμφανίστηκε τελικά στις 12.05. 

Εκεί όμως που το ποτήρι ξεχείλισε και η υπομονή των βουλευτών εξαντλήθηκε ήταν όταν τους ανακοίνωσε πως στις 14.00 θα φύγει-ενώ όπως είπαμε οι συνεδριάσεις είναι τρίωρες. 

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Σταϊκούρας,  αντέδρασε έντονα κάνοντας λόγο για ευτελισμό της διαδικασίας, ενώ παρενέβη και ο πρόεδρος της Επιτροπής Μάκης Μπαλαούρας, προσπαθώντας να λειτουργήσει πυροσβεστικά. 

Τον λόγο πήρε και ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος είπε απευθυνόμενος στον κ. Χουλιαράκη: «Στη Βουλή δεν κάνει κουμάντο η κυβέρνηση αλλά η Βουλή. Εδώ συζητάμε το προσχέδιο του προϋπολογισμού και τις τύχες των πολιτών και η συμπεριφορά σας είναι απαράδεκτη. Εκθέτετε τόσο τον πρόεδρο της Επιτροπής όσο και τα υπόλοιπα μέλη της».