Κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον Στάθη Σταυρόπουλο και τον Θανάση Καρτερό, με θέμα τη «μετάλλαξη» του Αλέξη Τσίπρα του ΣΥΡΙΖΑ.

Αφορμή στάθηκε το άρθρο του Στάθη Σταυρόπουλου στον «Ενικό» με τίτλο «(Αυτο)κριτική», στο οποίο ασκούσε σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό Τσίπρα και την κυβέρνηση.

Όπως ανέφερε στο άρθρο του:

Δύσκολα εμφανίζεται στην Ιστορία τέτοια οβιδιακή μεταμόρφωση, τέτοια μετάλλαξη ενός πολιτικού ηγέτη, όπως αυτή του κ. Τσίπρα. Και το ίδιο δύσκολα ένα αριστερό κόμμα, ή έστω το μέρος εκείνο του κομματικού σώματος που του απέμεινε, παρακολουθεί αυτή τη μετεξέλιξη προσπαθώντας να μιλήσει τη γλώσσα που μιλούσε πριν να αυτομολήσει στην πολιτική που αντιμαχόταν. Σπανίως, επίσης, στην Ιστορία αυτή η μεταμόρφωση συντελείται τόσο γρήγορα. Και τόσο ξετσίπωτα.

Η απάντηση ήρθε μέσω της Αυγής από τον Θανάση Καρτερό, ο οποίος έγραψε άρθρο με τίτλο «Μπράβο, ρε Στάθη».

Ο κ. Καρτερός ανέφερε μεταξύ άλλων:

Το πήρα και κάπως προσωπικά το σημείωμα του Στάθη προχτές στον "Ενικό". Όχι για την κριτική, την πολεμική, την καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ και της πολιτικής του. Τέτοια γράφτηκαν και θα γραφτούν ακόμα πολλά. Αλλά γιατί έχει πάρει μια σκούπα και μας πετάει όλους στα σκουπίδια. Όλους όσοι επιμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ...» έγραψε ο Θανάσης Καρτερός και καταλήγει στο τέλος του άρθρου του:

(...) «Πίκρα, από κάθε άποψη. Γιατί νομίζαμε ότι ο ηθικός εξοστρακισμός έχει εξοστρακιστεί πια από την Αριστερά. Τουλάχιστον την Αριστερά που θέλει να βλέπει τον κόσμο και τον εαυτό της με ένα πιο σύγχρονο και κριτικό μάτι. Και μας ήρθε κατακέφαλα η νέα φουρνιά παπικών που έχουν τους αφορισμούς στο τσεπάκι. Και δεν έχουν πρόβλημα να κάψουν τους χτεσινούς συντρόφους τους. Χωρίς να καταλαβαίνουν σε ποια χλεύη παραδίνονται έτσι οι ίδιοι...

Στη συνέχεια, ο Στάθης Σταυρόπουλος ανταπάντησε με ένα μικρό υστερόγραφο σε άλλο άρθρο του:

Προς τον Θανάση Καρτερό, παλιό μου διευθυντή στον «Ριζοσπάστη» κι αγαπημένο σύντροφο: Θανάση, αυτά που έγραψες σε μένα, να πας να τα πεις σε μιαν ανάπηρη γυναίκα που της κόβεις τη σύνταξη με τα χεράκια σου.