Ο εκπρόσωπος μεγάλης αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας προσήλθε προ εβδομάδων στο γραφείο του υπουργού Επικρατείας με κάποια προσδοκία. Το ενδιαφέρον του για τις οικονομικές δυνατότητες και τις προοπτικές της χώρας, έπειτα από το διάστημα της μεγάλης περιπέτειας, ήταν έντονο.

Η συζήτηση με τον Αλέκο Φλαμπουράρη, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, διεξήχθη με τη βοήθεια διερμηνέα και ήταν εγκάρδια, ενώ το εύρος των θεμάτων που καλύφθηκε μεγάλο. Σύμφωνα δε με πληροφορίες ο υπουργός Επικρατείας μοίρασε απλόχερα και χωρίς δισταγμούς διαβεβαιώσεις για τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος στην Ελλάδα, την παροχή διευκολύνσεων και την τήρηση των μεταρρυθμίσεων. Λίγο προτού λήξει η συνάντηση αυτή ο ξένος συνομιλητής του κ. Φλαμπουράρη ήλθε αντιμέτωπος με τη σκληρή πραγματικότητα, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα.

Θέλοντας να κρατήσει ζωντανή την επαφή και την επικοινωνία με ένα τόσο υψηλά ιστάμενο κυβερνητικό στέλεχος, του έδωσε την επαγγελματική του κάρτα, όπως άλλωστε συνηθίζεται σε τέτοιου τύπου συναντήσεις.

Ο κ. Φλαμπουράρης ανταποκρίθηκε με μια εντυπωσιακή χειρονομία: έσκισε ένα κομμάτι χαρτί που είχε μπροστά του, έγραψε το κινητό του τηλέφωνο και είπε με αφοπλιστική αμεσότητα στον συνομιλητή του: «Call me here!» («Τηλεφώνησέ μου σε αυτό το νούμερο»).