Μέχρι και ο Αλέξης Τσίπρας μπήκε στο «στόχαστρο» του υπουργού Παιδείας, όσον αφορά τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. Μάλιστα, ο Νίκος Φίλης τον… κατέταξε στους «εύπορους», αφού όπως είπε «δουλεύει και η γυναίκα του».

Σε συνέντευξή του στον Real Fm, κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός στέλνει τα παιδιά του σε ιδιωτικό σχολείο, ο υπουργός Παιδείας είπε:

Ο Πρωθυπουργός της χώρας δεν είναι εύπορος; Φτωχός είναι; Με μία έννοια είναι στους προνομιούχους οικονομικά. Έχει εισόδημα 70-80.000 ευρώ τον χρόνο. Δουλεύει και η γυναίκα του. 

Με αφορμή τις αντιδράσεις για τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, άφησε αιχμές για τη στάση των ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων. «Να μην συμπεριφέρονται σαν να έχουν μαγαζί σούπερ μάρκετ», είπε χαρακτηριστικά. 

Ο υπουργός Παιδείας ανέφερε πως τη μεγάλη πλειοψηφία την ενδιαφέρει η δημόσια ευθύνη, ενώ υπογράμμισε ότι είναι υπόθεση της κάθε οικογένειας που θέλει να στέλνει το παιδί της στο ιδιωτικό σχολείο, να πληρώνει και το κόστος

«Αν τα ισοδύναμα αφορούν όλους τους πολίτες, προτιμώ το 23%. Δεν είναι δυνατόν οι πολίτες να πληρώνουν 23% στο κρέας για να στείλουν κάποιοι τα παιδιά τους στο ιδιωτικό σχολείο», πρόσθεσε.

«Ένας που έχει 60.000 και 70.000 εισόδημα τον χρόνο, δεν είναι φτωχός. Δίνει 7.000 τον χρόνο στα ιδιωτικά. Δεν απαντάω στο πρόβλημα που έχει μια εύπορη οικογένεια. Δουλειά του υπουργού να διασφαλίσει το κατά το δυνατόν αξιόπιστο σχολείο για όλα τα παιδιά», σημείωσε ο κ. Φίλης.