Ένταση επικράτησε στη συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής που συζήτησαν το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ

«Είναι προφανές ότι είχαμε μια στρατηγική να αλλάξουμε αυτή την Ευρώπη και να δημιουργήσουμε μια διαφορετική πολιτική και γι' αυτό υπήρχε ασφυξία και εσείς μαζί με τους συντρόφους από το ΠΑΣΟΚ προσπαθούσατε να υπονομεύσατε αυτή την προσπάθεια» είπε χαρακτηριστικά κατά την τοποθέτησή του ο υπουργός Οικονομικών απευθυνόμενος στον βουλευτή της ΝΔ Χρίστο Δήμα. 

Η φράση του αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Γιάννη Κουτσούκου και τον Γιάννη Μανιάτη που είχαν σηκωθεί από τις θέσεις τους και φώναζαν.  

«Μια συγγνώμη δεν μπορείτε να ζητήσετε; Εσείς δεν επιβάλατε τα capital controls; Δεν ακούσαμε ούτε μια συγγνώμη, Είναι ντροπή αυτό που γίνεται» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μανιάτης

«Πρέπει να ντρέπεστε» φώναζε ο κ. Κουτσούκος, ενώ ο κ. Τσακαλώτος έκανε λόγο για θεατρική παράσταση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που δίνεται για τα κανάλια πυροδοτώντας ακόμη περισσότερη ένταση στην αίθουσα.