Την αντίθεσή του στον τρόπο διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ εξέφρασε ο Ευάγγελος Αντώναρος, που διατύπωσε την άποψη ότι θα έπρεπε πρώτα να προηγηθεί συνέδριο. 

«Εκλογή προέδρου κόμματος και... μάλιστα του εκφραστή της Κεντροδεξιάς ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ είναι ....κουτσή εκλογή. Είναι σα να βάζεις το κάρο μπροστά απ' το άλογο», τόνισε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Αντώναρος.

Η ανάρτηση του κ. Αντώναρου: 

To λέω δεκα μήνες τώρα και δεν θα σταματήσω να το επαναλαμβάνω.

Εκλογή προέδρου κόμματος και... μάλιστα του εκφραστή της Κεντροδεξιάς ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕNΩΣ είναι ....κουτσή εκλογή. Είναι σα να βάζεις το κάρο μπροστά απ' το άλογο.

Η εκλογή δεν είναι ούτε καλλιστεία. Ούτε πασαρέλα. Ούτε τηλεοπτικό σόου.

Η Νέα Δημοκρατία έχασε 4 (ναι 4 !) εκλογικές αναμετρήσεις σε 18 μήνες γιατί κάτι έκανε λάθος. Γιατί δεν έπεισε τη πλειοψηφία..Γιατί ξεστράτισε από διαχρονικές αρχές και αξίες. Γιατί, σε κορυφαίο επίπεδο, προσπάθησε ανεπιτυχώς βέβαια να υπερασπισθεί τον αδιαπραγμάτευτο ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας με κυνισμό και οικονομιστικές θεωρίες. Γιατί έκοψε τον ομφάλιο λώρο της με την κοινωνία. Γιατί έπαψε να αντιλαμβάνεται πως πάνω απ' όλα πρέπει να ειναι οι άνθρωποι. Γιατί παρασύρθηκε σε ακραίες μορφές δεξιόστροφου λαϊκισμού.

Ολα αυτά που συνθέτουν τη (νεα) φυσιογνωμία της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να συζητηθούν αμέσως σε ενα Συνέδριο με ανοικτή ατζέντα. Χωρίς παρωπίδες. Τώρα.

Κι όχι βέβαια σε τηλεοπτικά πάνελς που έχουν συνηθίσει να μιλούν αόριστα και μη δεσμευτικά οι περισσότεροι. Αν αυτό δεν συμβεί, που μάλλον δεν θα συμβεί, θα το βρούμε μπροστά μας. Πολύ πιο γρήγορα απ οσο φαντάζονται όσοι παπαγαλίζουν αστόχαστα τα περί ενότητας. Όλοι, πιστεύω, θέλουν την ενότητα. Το ζήτημα είναι τι κάνουν κάποιοι για να την υποσκάψουν.