Πολιτικά γεγονότα και προσωπικές της στιγμές με τον Ανδρεά Παπανδρέου αποκαλύπτει η Μαργαρίτα Παπανδρέου στο βιβλίο της που κυκλοφορεί σύντομα. 

Η Real News εξασφάλισε κατ’ αποκλειστικότητα την παρουσίαση του βιβλίου και αποσπάσματά του, εκεί όπου η Μαργαρίτα Παπανδρέου περιγράφει πολιτικά γεγονότα, δραστηριότητες δικές της στο ειρηνευτικό και φεμινιστικό κίνημα αλλά και απόκρυφες στιγμές της με τον Ανδρέα είτε στο ζενίθ του έρωτά τους είτε στο ναδίρ όταν η «αεροσυνοδός», όπως αποκαλεί τη Δήμητρα Λιάνη σε όλο το βιβλίο, μπήκε στη ζωή τους.

Τίτλος του βιβλίου είναι «Έρωτας και εξουσία» και  κυκλοφορεί αυτή την εβδομάδα με πολλές αποκαλύψεις. 

Στο βιβλίο η Μαργαρίτα Παπανδρέου αποκαλύπτει για πρώτη φορά και τη δική της εξωσυζυγική σχέση. 
«Δεν ήταν η μόνη εξωσυζυγική σχέση του Ανδρέα, ήταν όμως η πιο σοβαρή. Κι αυτή που οδήγησε τη Μαργαρίτα, λίγους μήνες αφότου την ανακάλυψε, στην αγκαλιά ενός μυστηριώδους Γάλλου αξιωματικού ονόματι Πιερ. Ήταν «πολύ αρρενωπός. Είχα μπροστά μου έναν Κερκ Ντάγκλας, έναν Κάρυ Γκραντ», τον περιγράφει. Ήταν ο φίλος και εραστής της επί δύο χρόνια, οπότε του ζήτησε να διακόψουν επιχειρώντας μια τελευταία προσπάθεια επανασύνδεσης με τον Ανδρέα».

Στο βιβλίο περιγράφει επίσης ένα περιστατικό στη δεξίωση στο σπίτι του Έλληνα πρέσβη στο Λονδίνο, λίγους μήνες μετά τη γνωριμία του Ανδρέα με τη Δήμητρα Λιάνη. 

«Περιμένοντας να φτάσει ο Ανδρέας, η Μαργαρίτα ζήτησε να ξεκουραστεί σε ένα δωμάτιο. 

Μια ώρα αργότερα η φίλη της μπήκε στο δωμάτιο και της είπε: «Ήρθε… μαζί της!». «Μαζί της; Τι εννοείς; Έχει τρελαθεί τελείως», αναφώνησε εκείνη και έφυγε από την πρεσβευτική κατοικία. Στην επιστροφή τους την άλλη μέρα στο αεροσκάφος είπε στον Ανδρέα: «Για όνομα του Θεού, θα μπορούσε να είναι κόρη σου!». «Ναι, δεν είναι πολύ ωραίο;», ήταν η απάντησή του».

Όσο για το νεύμα στη Δήμητρα από τη σκάλα του αεροπλάνου κατά την επιστροφή από το Χέρφιλντ, η Μαργαρίτα Παπανδρέου γράφει: «Ο Ανδρέας, ο πρωθυπουργός, ήταν ο εραστής μου, ο σύζυγός μου, ο πατέρας των παιδιών μου, ο σύντροφός μου στις πολιτικές δράσεις. Η κίνησή του ήταν το τελειωτικό χτύπημα- το δηλητηριασμένο βέλος κατευθείαν στο στήθος, στην καρδιά μου. Αλλά τον αγαπούσα ακόμα. Ήταν ο αετός μου και ο δεσμός δεν μπορούσε να διαρραγεί. Ήταν παρ’ όλ’ αυτά και η λύτρωσή μου…».