Το βιβλίο της «Έρωτας και Εξουσία» παρουσιάζει αύριο η Μαργαρίτα Παπανδρέου όπου εκεί αναφέρονται ανέκδοτα περιστατικά και διάλογοι με τον Ανδρέα Παπανδρέου. 

Η Μαργαρίτα Παπανδρέου, γνωστοποιεί και τα αισθήματα που έτρεφε για την επόμενη σύζυγο του ιστορικού ηγέτη της χώρας, τη Δήμητρα Λιάνη, όπου χρησιμοποιεί διόλου κολακευτικές εκφράσεις. Χαρακτηριστικό είναι και το απόσπασμα του βιβλίου:

Ενώ ο Τύπος με παρουσίαζε ως μια γυναίκα με κλάση [περιωπής], συγχρόνως έκανε τη σύγκριση με την αεροσυνοδό, παρουσιάζοντας εκείνην σαν μια γυναίκα του δρόμου, μια πόρνη. Είπα στον Ανδρέα 'δεν νομίζω πως έχουν κατασκευάσει αυτή την ιστορία. Η φήμη της από το παρελθόν είναι γνωστή'. Ο Ανδρέας απάντησε 'ποτέ δεν το έκανε για τα λεφτά'. Και τότε εγώ απάντησα 'α, απλώς της αρέσει'. Θα μπορούσα να πω 'και εμένα μου αρέσει' αλλά ήταν μάλλον άκαιρο εκείνη τη στιγμή. Ο Ανδρέας συνέχισε λέγοντας ότι η αεροσυνοδός 'δεν δέχεται ποτέ χρήματα ή δώρα, δεν είναι στο στυλ της'. Αποφάσισα πως δεν ωφελούσε να της επιτεθώ τη στιγμή που εκείνος ήταν προστατευτικός απέναντί της και απέναντι στον εαυτό του.

Η ίδια αμφισβητεί και την ειλικρίνεια των προθέσεων της  Δήμητρας Λιάνη ενώ εκείνη συμπαρίστατο στον ασθενή Ανδρέα Παπανδρέου κατά τις ημέρες που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Χέρφιλντ όπου υποβλήθηκε σε σοβαρή εγχείρηση καρδιάς από τον διάσημο Αιγύπτιο καρδιοχειρουργό Μαχντί Γιακούμπ: 

Μάθαμε πως ο Ανδρέας χρειαζόταν ένα τριπλό μπαϊπάς και αντικατάσταση της βαλβίδας. Εξαιτίας της γενικότερης κατάστασης της υγείας του όταν έφτασε, θα χρειαζόταν να περάσει χρόνος ώσπου να γίνει η εγχείρηση. Τον έβαλαν σε αυστηρή δίαιτα, ξεκίνησε την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή και του συστήθηκε να κάνει καθημερινούς περιπάτους στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου. Σε έναν από αυτούς τους περιπάτους η αεροσυνοδός κατάφερε να αρπάξει το χέρι του, ώστε να απαθανατιστεί από τους φωτογράφους που περίμεναν, κι αυτή η φωτογραφία ταξίδεψε μέσω των ειδησεογραφικών πρακτορείων σε όλο τον κόσμο. Της είχε δοθεί μια εξαιρετική ευκαιρία να αποδείξει την αφοσίωση της μένοντας συνεχώς στο πλευρό του και παίζοντας τον ρόλο της στοργικής συζύγου. Ο Ανδρέας ήταν αιχμάλωτος και, ό,τι κι αν ένιωθε, αναμφίβολα χρειαζόταν αυτή τη 'στοργική φροντίδα' όταν η ζωή του βρισκόταν σε κίνδυνο.  Το κράτημα του χεριού με έκανε να θυμηθώ με νοσταλγία τον πρώτο καιρό της σχέσης μας, όταν ο Ανδρέας είπε πως θα μου έστελνε μήνυμα όποτε μου κρατούσε το χέρι σφίγγοντάς το σύντομα τρεις φορές και πως αυτό θα σήμαινε 'Σ' αγαπώ'.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί αύριο στον πολυχώρο που βρίσκεται στον ημιώροφο του βιβλιοπωλείου «Ianos» στην Αθήνα, στις 20:30. Στην εκδήλωση που διοργανώνουν οι εκδόσεις Πατάκη θα μιλήσουν ο τέως αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας ΟΗΕ, κ. Σωτήρης Μουσούρης, ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο Νίκος Παπανδρέου, η ακτιβίστρια και συντονίστρια στο Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη, κα Φωτεινή Σιάνου καθώς και η δημοσιογράφος Αμαλία Σκέπερς.