Σε μία... πολιτική σύγχυση βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ακόμα προσπαθεί να ξεπεράσει το σοκ του τρίτου μνημονίου, σε σημείο μάλιστα να αντιπολιτεύεται τον ίδιο του τον εαυτό.

Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι το τμήμα Εργατικής Πολιτικής του κόμματος καλεί σε μαζική συμμετοχή στην γενική απεργία της Πέμπτης, με το κάλεσμα να παραπέμπει σε άλλες εποχές, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση. 

«Οι αγώνες απέναντι στις αντιλαϊκές, ακραία νεοφιλελεύθερες πολιτικές συνεχίζονται ακόμα πιο δυναμικά. Διεκδικούμε τα θεμελιώδη δικαιώματά μας στην εργασία, την ουσιαστική επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, τη διατήρηση του κοινωνικού και αναδιανεμητικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, την προστασία της πρώτης κατοικίας, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, υγεία και παιδεία για όλους» αναφέρεται χαρακτηριστικά και προστίθεται:

Σήμερα, εν μέσω διαπραγματεύσεων, τα αιτήματα των εργαζομένων και συνολικά η εργατική κινητοποίηση, αποκτούν ιδιαίτερη κρισιμότητα που θα πρέπει να αξιοποιηθεί ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και τους εκβιασμούς οικονομικών και πολιτικών κέντρων εντός και εκτός Ελλάδας.

Βρείτε την αντίφαση... Το κυβερνών κόμμα καταφέρεται εναντίον του... κυβερνώντος κόμματος, που έφερε τη συμφωνία η οποία περιέχει σαφή και σκληρά μέτρα. Και η κυβέρνηση τα εφαρμόζει – προς το παρόν – κατά γράμμα, ενώ ετοιμάζεται να φέρει και το ασφαλιστικό

Όλοι γνωρίζουμε πως ήρθε το νέο μνημόνιο, τους εκβιασμούς που δέχθηκε ο πρωθυπουργός και η χώρα

Σύμφωνοι, το μνημόνιο δεν μπορεί να είναι η πολιτική τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να εφαρμόζεται με μισή καρδιά (αλλά πιστά), από την άλλη όμως είναι, αν μη τι άλλο, παράδοξο το κόμμα να αντιπολιτεύεται την ίδια του την... κυβέρνηση.