Ο ΣΥΡΙΖΑ όσο βρισκόταν στα έδρανα της αντιπολίτευσης σήκωνε τη σημαία της ελευθεροτυπίας. Τόσο στην περίπτωση της λίστας Λαγκάρντ, όσο και σε αυτή του βίντεο με τον πρώην γγ του υπουργικού Συμβουλίου Τάκη Μπαλτάκου.

Στην πρώτη περίπτωση η Κουμουνδούρου είχε αντιδράσει εντόνως και είχε σηκώσει το θέμα της λίστας πολύ ψηλά στην ατζέντα του, στη δεύτερη είχε καταφερθεί εναντίον της κυβέρνησης για την τότε απαγόρευση που είχε επιβάλει η εισαγγελία στην αναπαραγωγή του επίμαχου βίντεο.

Αλλά οι καιροί άλλαξαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στην εξουσία, και μαζί με αυτό αναπροσάρμοσε τις τακτικές του. Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί η σημερινή μήνυση «κατά παντός υπευθύνου» για τις φερόμενες συνομιλίες του Γιάννη Πανούση με στελέχη της κυβέρνησης σχετικά με σχέσεις στελεχών του κόμματος με μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων. 

Κατά παντός υπευθύνου; Τόσο το Μέγαρο Μαξίμου όσο και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «έδειχναν» με τις διαρροές και τις δηλώσεις τους ως τον μόνο υπεύθυνο τον πρώην υπουργό Γιάννη Πανούση για τη διαρροή των απόρρητων εγγράφων. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος όμως στάθηκε και σε ακόμη ένα σημείο της μηνυτήριας αναφοράς, που αφορά «στη δημοσιοποίηση απορρήτων εγγράφων».

Με άλλα λόγια η κυβέρνηση στρέφεται κατά των ΜΜΕ και τα βάζει στο στόχαστρο γιατί τόλμησαν να δημοσιοποιήσουν τις πληροφορίες! Τέτοια στάση απέναντι στην ελευθεροτυπία δεν την περιμέναμε από μία κυβέρνηση που διατείνεται πως είναι αριστερή. 

Σεβασμός αλά καρτ δεν νοείται σε καμία περίπτωση... Εκτός και εάν και σε αυτά τα ζητήματα η κυβέρνηση έκανε «κωλοτούμπα»... 

Π.Β.