Βραβείο για την προσφορά του στην πολιτική ζωή της Γερμανίας απονεμήθηκε χθες βράδυ στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Πρόκειται για τα πολύ γνωστά γερμανικά βραβεία «Bambi», τα οποία κάθε χρόνο αποτελούν μεγάλο γεγονός στην χώρα. 

 Ο κ. Σόιμπλε δέχθηκε το θερμό χειροκρότημα του κοινού που στάθηκε επί ώρα όρθιο προς τιμήν του, στο κατάμεστο Θέατρο της Potsdamer Platz, όπου φιλοξενήθηκε η φετινή διοργάνωση του σημαντικότερου θεσμού βραβείων των ΜΜΕ στην Γερμανία.

Πριν από την βράβευση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προβλήθηκε βίντεο με τη ζωή του χριστιανοδημοκράτη πολιτικού, στο οποίο μίλησε γι' αυτόν και η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Στο βίντεο, ο κ. Σόιμπλε σκιαγραφήθηκε ως ο πολιτικός που έδωσε τους απαιτούμενους ρυθμούς όταν ξέσπασε η κρίση του ευρώ, εργαζόμενος για τη συνοχή και την οικονομική σταθερότητα της ΕΕ.

Όπως αναφέρθηκε στο βίντεο:

Είναι εκείνος που δείχνει το θάρρος να θέσει σαφή όρια και καταφέρνει κάτι που κανείς δεν θεωρούσε εφικτό, την σωτηρία της ευρωπαϊκής ενότητας. Αντιμετωπίζει την πολιτική πραγματικότητα με μεγάλο πάθος. Προχωρά μαζί με την Ελλάδα, ως πεπεισμένος Ευρωπαίος. Λόγω της ανθρωπιάς και της αφοσίωσής του, οι Γερμανοί τον επιλέγουν ως τον δημοφιλέστερο γερμανό πολιτικό.

Από την πλευρά της, η γερμανίδα καγκελάριος περιέγραψε τον στενό της συνεργάτη ως «άνθρωπο που σκέφτεται μπροστά» και πρόσθεσε ότι «εκτιμά το μερικές φορές κοφτό του χιούμορ, αλλά και την ακρίβεια με την οποία υλοποιεί όσα του είναι σημαντικά» και ο Πρόεδρος της ΚΟ των Χριστιανοδημοκρατών Φόλκερ Κάουντερ που τον χαρακτήρισε «αρχιτέκτονα της επανένωσης της Γερμανίας».

Ο Σόιμπλε έλαβε συγκινημένος το βραβείο του, τονίζοντας :

Με συγκινεί απόψε το γεγονός ότι μπορούμε να γιορτάσουμε αυτή την γιορτή σε αυτή την πλατεία. Πριν από 25 χρόνια δεν υπήρχε τίποτα εδώ. Μόνο ένα τείχος. Γίναμε μια υπέροχη χώρα, με υπέροχους ανθρώπους.

Είμαστε πάρα πολύ ανοιχτοί, πρόθυμοι να βοηθήσουμε και έχουμε καταφέρει καταπληκτικά πολλά, ειδικά αν σκεφτεί κανείς από πού ερχόμαστε. Γνωρίζω πόσο κοντά μεταξύ τους βρίσκονται η ευτυχία με την θλίψη και πρέπει, όταν είμαστε καλά, να σκεφτόμαστε ότι μπορεί να συμβεί κάτι και όλα να αλλάξουν. Να μην χάνουμε ποτέ το μέτρο και να είμαστε πάντα ευγνώμονες για όλα.