Θετικά διάκειται η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών στην πρόταση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να αποκτήσει ρόλο στη διαπραγμάτευση για το ελληνικό πρόγραμμα, ο μόνος ευρωπαϊκός θεσμός με αιρετούς, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 

Αυτό προκύπτει από πανελλαδική έρευνα, σε δείγμα 1.004 ατόμων, που διεξήχθη από τις 26 ως και τις 29 Οκτωβρίου, από την εταιρεία Metron Analysis, για λογαριασμό της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ (δημοσιεύτηκε χθες στην εφημερίδα «Αυγή»). 

Το 61% των ερωτηθέντων λένε «ναι» στην πιο ενεργή ανάμιξη του Ευρωκοινοβουλίου, ενώ 33% διαφωνεί. Μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ το αντίστοιχο ποσοστό του «ναι» ...σκαρφαλώνει στο 71%, ενώ το ίδιο υψηλό σχεδόν, είναι σημειωτέον και μεταξύ των ψηφοφόρων της Ν.Δ. (67%). 

Στην ίδια μέτρηση όμως υπήρχε και ερώτημα για τις δημοτικότητες όλων των Ελλήνων ευρωβουλευτών: δημοφιλέστερος αποδεικνύεται ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης με 56% θετικές/ μάλλον θετικές γνώμες, ενώ ακολουθεί η Σοφία Σακοράφα με 54%. Η πρώτη 5άδα κλείνει με τους Γιώργο Κύρτσο (48%), Εύα Καϊλή (47%) και Μανώλη Κεφαλογιάννη (45% θετικές γνώμες).