Σε ένα άλλο επίπεδο που ξεπερνά κατά πολύ τα ευαίσθητα εθνικά θέματα έχει περάσει πλέον η σχέση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και της Ντόρας Μπακογιάννη.

Λίγο η ένταση των ημερών, λίγο τα εξ αντικειμένου κοινά ενδιαφέροντα των δύο, οδήγησαν με αργά αλλά σταθερά βήματα σε έκρηξη. Έτσι την ενημέρωση της επιτροπής Εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής, από τον υπουργό, υπερκέρασε η σφοδρή αντιπαράθεση για τα πτυχία και την ακαδημαϊκή επάρκεια του κ. Κοτζιά.

Η κυρία Μπακογιάννη, πήρε το λόγο ζήτησε από τον κ. Κοτζιά να καταθέσει τα πτυχία του. «Σας θέλω ψύχραιμο, στο δικαστήριο αποκαλύφθηκε ότι δεν υπήρξατε καθηγητής», είπε η κυρία Μπακογιάννη με τον υπουργό να απαντά ότι «τα χαρτιά που ζητάτε είναι στα πανεπιστήμια».

«Το μόνο που αναφέρεται στα ΜΜΕ για σας είναι όταν τσακώνεται μαζί μου. Δια αντανακλάσεως: Πιο δύσκολο από το να επιλέγει κανείς φίλους είναι να επιλέγουν εχθρούς. Δεν θα σας επιλέξω για εχθρό κυρία Ντόρα μου», απάντησε ο υπουργός με την κυρία Μπακογιάννη να επανέρχεται λέγοντας:

Μια δήλωση θέλω εγώ. Έχει καταδικαστεί για συγκεκριμένη φράση. Θέλω μια απάντηση, είστε καθηγητής στην Οξφόρδη ναι ή όχι είστε καθηγητής στο Χάρβαρντ ναι ή όχι.

Ο κ. Κοτζιάς δήλωσε ότι είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και πως στην Οξφόρδη και το Χάρβαρντ έχει διδάξει. « Τώρα βγαίνει η αλήθεια, όχι από το βιογραφικό σας», αντίτεινε η κυρία Μπακογιάννη.

«Η κυρία Μπακογιάννη έχει απωθημένο έρωτα μαζί μου, έχετε απωθημένο έρωτα καταπιεσμένο, δεν θα ανταποκριθώ. Δεν φταίω εγώ που δεν είστε υπουργός. Δεν ξέρω αν ο έρωτας αυτός είναι μένα ή την εξουσία», απάντησε μέσα σε πανδαιμόνιο ο υπουργός.

Πάντως μιλώντας σε δημοσιογράφους η κυρία Μπακογιάννη, δεν έκρυψε την οργή της για το περιστατικό, τονίζοντας με νόημα πως είναι η τελευταία φορά που δέχεται τέτοιου είδους, «σεξιστική και ρατσιστική συμπεριφορά». «Την επόμενη η επιτροπή θα γίνει λαμπόγυαλο…», είπε.