Ολομέτωπη επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Αλέκος Αλαβάνος μιλώντας στη συνδιάσκεψη της Λαϊκής Ενότητας.

«Λύπη, ντροπή, ενοχές, παραίτηση, απογοήτευση κυριαρχούν σήμερα στη ψυχή  του κόσμου της Αριστεράς  στην Ελλάδα. Όταν από παράδοση ζωγράφιζαν μέσα στην καρδιά τους την αριστερά με ένα φωτοστέφανο, που εξέφραζε  τον ενθουσιασμό, το όραμα, το πάθος, την πίστη, την αθωότητα» υποστήριξε ο κ. Αλαβάνος, ο οποίος αναφέρθηκε στα μέτρα του μνημονίου

«Κι ο πολίτης, τι βιώνει από τη περίφημη "αριστερή" κυβέρνηση: περικύκλωση, ασφυξία, μαρτύρια. Τι πίνεις; Κρασί. Αύξηση του ΦΠΑ. Πώς ξεδίνεις; Τσιγάρο. Αύξησε την  τιμή. Πού  αισθάνεσαι ασφάλεια; Στο σπίτι μου. Πλήρωσε ΕΝΦΙΑ. Πώς μετακινείσαι; Με το μετρό. Δώσε σύν 20 λεπτά. Τι επιθυμείς για τα παιδιά σου; Υγεία, να μάθουν ξένες γλώσσες, να βρουν δουλειά. Θα έχεις και ΦΠΑ. Με τι πληρώνεσαι;  Με την σύνταξη. Θα είναι μικρότερη.Μέσα από την αριστερά, πρέπει να το αποδεχτούμε, έχει γίνει τερατογένεση: Η κυβέρνηση Τσίπρα. Δεν πρόκειται για αριστερή παρένθεση. Πρόκειται για την πιο μαύρη παρένθεση προδοσίας και όνειδους στην ιστορία της Αριστεράς» σημείωσε ο κ. Αλαβάνος και πρόσθεσε: 

Η ευθύνη δεν ανήκει μόνο στον Πρωθυπουργό. Είναι ευθύνη  όλων όσων ενεργοποιούνται σήμερα μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, πρώτα από όλα των βουλευτών του:  καθηγητές  Πανεπιστημίου με ηθικολογικά κηρύγματα, συνδικαλιστές με κραυγαλέες αντιμνημονιακές ομιλίες, δημοσιογράφοι με φλογερά γραφτά ενάντια σε κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας, ψηφίζουν σήμερα χωρίς ίχνος αιδούς μνημονιακές ρυθμίσεις χειρότερες από τις προηγούμενες κυβερνήσεις Αυτή η κυβέρνηση πρέπει κατεπειγόντως να φύγει. Όχι όμως μόνο να φύγει. Να φύγει με πίσσα και πούπουλα, με την ηθική δηλαδή απαξίωση που έφυγαν Παπανδρέου και Σαμαράς.