Παρελθόν ως τραγουδιστής ραπ μουσικής, αλλά και ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον Αλέξη Μητρόπουλο έχει ο νέος γραμματεας της Κ.Σ. της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ιάσων Σχινάς-Παπαδόπουλος. 

Ο 27χρονος νέος γραμματέας γεννήθηκε το 1988 και μεγάλωσε στη Μεταμόρφωση, στη γειτονιά της Καναπίτσας. Πήγε στο 2ο Δημοτικό, στο 3ο Γυμνάσιο και στο Λύκειο Μεταμόρφωσης, ενώ είναι πτυχιούχος του τμήματος Επικοινωνίας & Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΜΜΕ) του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αυτή την περίοδο κάνει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης & Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Έχει συνεργασθεί με την εφημερίδα "Αυγή" ως εξωτερικός συνεργάτης για το περιοδικό ένθετο "Παιδεία & Κοινωνία", έχει αρθρογραφήσει σε διάφορα site και έντυπα και έχει διατελέσει επί σειρά ετών μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φοιτητικού Συλλόγου ΕΜΜΕ ως εκπρόσωπος της Αριστερής Ενότητας στον Πανεπιστημιακό χώρο ενώ συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα 2006-07 ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων και την αναθεώρηση του Άρθρου 16 του Συντάγματος.

Τον Δεκέμβρη του 2008 βρέθηκε στους δρόμους με χιλιάδες νέους για να διαμαρτυρηθεί για τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου, ενώ έχει ενεργή παρουσία σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα της γενιάς του, από το κίνημα των πλατειών μέχρι το αντιφασιστικό κίνημα.

Το 2011 συμμετείχε στην πανευρωπαϊκή συνδιάσκεψη του ευρωπαϊκού δικτύου αριστερών και δημοκρατικών νεολαίων (Endyl) και έχει διατελέσει μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και πλέον είναι μέλος της Γραμματείας του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. 

Δείτε το βίντεο από το βίντεοκλίπ όπου τραγουδά ο Ιάσων Σχινάς-Παπαδόπουλος: