Τα πάνω κάτω έρχονται στο ΣΔΟΕ μετά την ουσιαστική κατάργησή του καθώς σήμερα ολοκληρώθηκε η μεταφορά και τοποθέτηση σε υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Εσόδων άλλων 229 υπαλλήλων και ελεγκτών που υπηρετούσαν στη κεντρική υπηρεσία της Αθήνας (προχθές τοποθετήθηκαν οι υπηρετούντες στην Επαρχία) .

Στο αποδυναμωμένο πλέον ΣΔΟΕ​ παραμένουν πλέον περίπου 150 υπάλληλοι οι οποίοι θα έχουν ως αποκλειστική αρμοδιότητα τον έλεγχο ειδικών υποθέσεων που σχετίζονται με λαθρεμπορία,ναρκωτικά κλπ.

Οι μετακινήσεις των υπαλλήλων αλλά και εκατοντάδων ελεγκτών έχουν προκαλέσει αναβρασμό και αντιδράσεις μεταξύ των υπαλλήλων αναφορικά με τα κριτήρια που ελήφθησαν υπόψιν για τη μεταφορά τους σε άλλες υπηρεσίες ( ελεγκτικά κέντρα ,εφορίες ,τελωνεία,κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών).

Η δυσφορία έχει να κάνει με το γεγονός ότι αρκετοί μέχρι χθες ελεγκτές(περίπου ποσοστό 60%-70%) με πολύχρονο αντικείμενο ενασχόλησης σοβαρές υποθέσεις όπως διαχειριστικούς ελέγχους σε δημάρχους ,περιφερειάρχες,εξοπλιστικά προγράμματα,κοινοτικά κονδύλια,νοσοκομεία,τράπεζες κλπ μεταφέρονται και τοποθετούνται σε εφορίες και τελωνεία.

TAGS