current views are: 24

8 Δεκεμβρίου 2015
Δημοσίευση14:28

Η Γεροβασίλη αφηγείται: Η Όλγα δεν είναι γυναίκα, είναι γιατρός…

Το… κουβάρι της ενασχόλησής της με την πολιτική ξετύλιξε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη. 

Δημοσίευση 14:28’

Το… κουβάρι της ενασχόλησής της με την πολιτική ξετύλιξε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη. 

Το… κουβάρι της ενασχόλησής της με την πολιτική ξετύλιξε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη. 

Όπως δήλωσε στην ομιλία της σε ημερίδα για τις Γυναίκες στην πολιτική, «στην προσπάθειά μου να διεκδικήσω γυναικείο και αριστερό χώρο στα δημόσια πράγματα, βίωσα την αντίδραση ενός τμήματος της κοινωνίας και στην περιοχή μου, την ‘Αρτα. ‘Αλλοτε θετικά κι άλλοτε όχι». 

Σύμφωνα με την ίδια:

Το 1998 εκλέχθηκα δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Αρταίων. Ήμουν η μόνη γυναίκα δημοτική σύμβουλος. Και έγκυος στην κόρη μου. Είκοσι χρόνια μετά την εκλογή της προηγούμενης γυναίκας δημοτικής συμβούλου. Θυμάμαι ακόμη την παραίνεση του τότε δημάρχου, στην πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Επέστησε ο δήμαρχος την προσοχή στους υπόλοιπους για τον τρόπο που θα εκφράζονται πλέον στις συνεδριάσεις, μιας και θα συμμετείχα κι εγώ.

Περισσότερο, όμως, θυμάμαι την ομιλία ενός δημοτικού συμβούλου. Ήταν αρκετά μεγαλύτερος από εμένα ηλικιακά, συνάδελφος γιατρός και αντιδήμαρχος για πολλά χρόνια. Όντας, λοιπόν, αθυρόστομος, δεν κατάφερε να συγκρατηθεί σε μια πρόκληση κατά τη συζήτηση κι άρχισε τα «γαλλικά». Στην παρατήρηση του δημάρχου πως υπάρχει πλέον και μια γυναίκα ανάμεσα τους απάντησε το αμίμητο: «Ποια γυναίκα λες; Την Όλγα; Η Όλγα δεν είναι γυναίκα. Είναι γιατρός. Και συνέχισε απτόητος.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε, επίσης, πως όταν το 2006 τέθηκε επικεφαλής της αυτοδιοικητικής παράταξης και υποψήφια δήμαρχος Αρταίων, ήταν η πρώτη γυναίκα που διεκδικούσε το αξίωμα.

«Πιστεύετε πως δεν έζησαν ικανότατες, δραστήριες, πολιτικοποιημένες γυναίκες στην ‘Αρτα μέχρι το 2006;», αναρωτήθηκε για να προσθέσει ότι «ασφαλώς και έζησαν» αλλά σε μια κοινωνία όμως τα στάτους της οποίας τις αποθάρρυνε είχαν ζωτικότερο χώρο από την ίδια. Αλλά και στις εκλογές του 2012 που εξελέγη βουλευτής, ήταν η πρώτη φορά που μια γυναίκα εκπροσωπούσε το Νομό της ‘Αρτας στη Βουλή…


σχετικα αρθρα