Σε μία αλλαγή που προκάλεσε έκπληξη προχώρησε το επιτελείο του Απόστολου Τζιτζικώστα, αμέσως μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας μεταξύ της Ν.Δ. και της Vodafone για τις εκλογές στις 20 Δεκεμβρίου.

Κι αυτή δεν ήταν άλλη από την αντικατάσταση του Παν. Γεωργόπουλου από τον βουλευτή Νότη Μηταράκη στην ΚΕΦΕ του κόμματος. Ο Γεωργόπουλος, που ήταν εξ αρχής στην ΚΕΦΕ και μετά την αποχώρηση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου ανέλαβε όλο το βάρος, ήταν και μεταξύ των 50 πρώτων που είχαν υπογράψει υπέρ της υποψηφιότητας του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας για την ηγεσία του κόμματος.

Στο γαλάζιο παρασκήνιο ακούστηκαν πολλά για την αποχώρηση Γεωργόπουλου, η σύμπραξη του οποίου με την πλευρά Τζιτζικώστα είχε προκαλέσει έκπληξη καθώς στο παρελθόν είχε διατελέσει συνεργάτης της Ντόρας Μπακογιάννη και θεωρείτο φιλελεύθερων επιρροών.

Όπως πληροφορείται το Newpost, μέσα στην ΚΕΦΕ η αποχώρηση είχε σχεδόν προαναγγελθεί εδώ και καιρό. Αιτία αποτέλεσε η διαφωνία που φέρεται να εξέφρασε ο Γεωργόπουλος για τη σύμπραξη του κ. Τζιτζικώστα με στελέχη όπως οι Μ. Βορίδης και, κυρίως, ο Τ. Μπαλτάκος.

Απλώς, η αντικατάστασή του υλοποιήθηκε αφού ολοκληρώθηκαν οι διεργασίες για την υπογραφή της σύμβασης με τη Vodafone.

Α.Π.