Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Βέβαιος για τη νίκη εμφανίστηκε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους το μεσημέρι σε μπιστρό στο Κολωνάκι.

Ο κ. Τζιτζικώστας  φάνηκε πεπεισμένος πως δεν απειλείται η ενότητα του κόμματος. «Δεν τίθεται κανένα θέμα ενότητας. Έχουμε καλή σχέση μεταξύ μας, ο Κυριάκος και ο Άδωνις προσωπικά είναι και φίλοι μου, με Βαγγέλη αν και είναι μεγαλύτερος έχουμε μια πολύ καλή σχέση», είπε και πρόσθεσε: «Έχει προσφέρει στην παράταξη. Έχει πορεία 40 ετών. Προχθές μου έφεραν μια φωτογραφία πολύ συγκινητική ήταν σε συνέδριο ο Βαγγέλης και ο πατέρας μου»...

Ο κ. Τζιτζικώστας είπε πως «οι δημοσκοπήσεις πέφτουν έξω, αλλά θα τρίβουν κάποιοι τα μάτια τους. Και από την υψηλή συμμετοχή και από το αποτέλεσμα. Θα είναι αρκετά πάνω από 300.000».

Σχετικά με την κυβέρνηση είπε πως «συναίνεση σε μια πολιτική όπως αυτή του Τσίπρα, δεν είναι συναίνεση είναι συνενοχή. Σε εκείνο που μπορούμε να συμφωνήσουμε κάποια πράγματα είναι τα εθνικά θέματα».

Αναφορικά με τη ΝΔ είπε: 

«‎Με βάση μετρήσεις που έχω, θεωρώ ότι η ΝΔ μετά από τρεις μήνες από αλλαγή ηγεσίας θα είναι μπροστά στα γκάλοπ. Είτε θα μείνουμε σε φιλοσοφία κλειστού κόμματος η θα κάνουμε γενναία ρήξη με παρελθόν. Στη Βουλή θα είναι ένας εκ των δύο αντιπροέδρων. Πρόεδρος της ΚΟ είναι ο αρχηγός του κόμματος είτε είναι κοινοβουλευτικός είτε εξωκοινοβουλευτικός».

«Η Βουλή δεν μπορεί να παρέμβει στα εσωτερικά ενός κόμματος. Άρα δεν τίθεται θέμα. Δεν μιλάμε για διαρχία. Ο αντιπρόεδρος είναι ο πρώτος εκ των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων. ‎Μόλις εκλεγώ θα εκκινήσω τις διαδικασίες εκλογής νέου περιφερειάρχη.  Εφόσον ο Τσίπρας αισθάνεται ασφαλής με κυβερνητική πλειοψηφία του, γιατί να προκύψει ανάγκη συνεργασίας. Μπορεί όταν προκύψει ‎συνεργασίας να πάει η χώρα σε εκλογές», πρόσθεσε.

Σχετικά με τη στήριξη της συμφωνίας-μνημόνιο από τη ΝΔ είπε: «Πολύ σωστά η ΝΔ  ψήφισε τότε τη συμφωνία. Γιατί η χώρα θα βρισκόταν σε έκτακτη χρεοκοπία και σε έξοδο από το ευρώ και την ευρωζώνη. Ορθώς πράξαμε τότε. Η διαπραγμάτευση είναι διαρκής. Και εφαρμόζουν μόνο μέτρα λιτότητας. Η διαπραγμάτευση είναι σε λάθος κατεύθυνση για άλλη μια φορά».

Για το σύμφωνο συμβίωσης είπε πως «προσωπικά διαφωνώ με το σύμφωνο συμβίωσης και με οποίο θεσμό υποκαθιστά την οικογένεια, αλλά πρέπει να το συζητήσουμε ‎, δεν θα έβαζα θέμα κομματικής πειθαρχίας».

Στο επιτελείο του κ. Τζιτζικώστα μεταξύ άλλων είναι οι: Μιχάλης Παπαδόπουλος, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Ζέτα Μακρή, Μίλτος Χρυσομαλης, Σπύρος Καπράλος και ο Γρήγορης Τσιμόγιαννης.

Τέλος είπε πως: «Τη Δευτέρα τελειώνουν στο κόμμα μηχανισμοί, συστήματα, βαρονίες και Αντουανέτες. Και αν με πολεμούν λυσσαλέα είναι γιατί δεν με κρατούν πουθενά. Είμαι για κάποιους ανεξέλεγκτος γιατί δεν με κρατάνε από πουθενά. Έρχομαι για να κάνω τη ΝΔ ‎ξανά μεγάλη παράταξη».