Στην κατάσταση που επικρατούσε στην Ελλάδα κατά το επτάμηνο των διαπραγματεύσεων της πρώτης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με τους πιστωτές εστιάζει το δεύτερο επεισόδιο του ντοκιμαντέρ του Paul Mason με τίτλο This Is A Coup

Στο επεισόδιο καταγράφεται το παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων, όπως επίσης και τα διλήμματα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση σε εκείνη την κρίσιμη περίοδο. 

«Είμαστε η μόνη χώρα που πληρώνουμε τους πιστωτές μας με το αίμα μας. Πράγματι είναι δύσκολη η κατάσταση, δεν έχουμε άλλη ρευστότητα» δήλωσε τότε στον Βρετανό δημοσιογράφο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και είχε αναφέρει πως αργά ή γρήγορα η κυβέρνηση θα βρισκόταν στο δίλημμα να πληρώσει τις συντάξεις ή τους δανειστές, όπως και έγινε εν τέλει:

Θα βρεθούμε σε ένα δύσκολο δίλημμα ως προς τι να κάνουμε. Όπως το βλέπω εγώ θα αναγκαστούμε να αποφασίσουμε εάν θα πληρώσουμε τις συντάξεις, ή τα ομόλογα που λήγουν. 

Το επεισόδιο κλείνει περιγράφοντας πως ελήφθη η απόφαση για το δημοψήφισμα του Ιουλίου και δείχνει πλάνα από το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα...