Τι κοινό έχει ο Γιάνης Βαρουφάκης με τον Justin Bieber και την Caitlyn Jenner; Μα φυσικά το… στυλ!

Μια ξεχωριστή διάκριση επεφύλασσε η βρετανική εφημερίδα Guardian στον τέως υπουργό Οικονομικών, καθώς τον συμπεριέλαβε στη λίστα των fashion icons του 2015.

Ο κ. Βαρουφάκης μάλιστα είναι ο μόνος πολιτικός στη λίστα του Guardian, ο οποίος τον χαρακτηρίζει «κακό παιδί του αντικαπιταλισμού».

«Είναι πολύ σπάνιο άντρες πολιτικοί να δίνουν αφορμές στους σχολιαστές του στυλ. Πόση χαρά λάβαμε όταν ο Βαρουφάκης, τότε υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, εμφανίστηκε στο 10 της Ντάουινινγκ Στριτ φορώντας ένα δερμάτινο σακάκι που προφανώς είχε δανειστεί από τον Shaun Ryder και τα χρόνια του», γράφει η εφημερίδα και προσθέτει:

Είναι τέλειο όταν είσαι στρέιτ! Το κακό αγόρι του αντι-καπιταλισμού έχει πραγματικά κάτι να πει όταν πρόκειται για ντύσιμο ενάντια στο συμβατικό, ενώ έχει γίνει θέμα για τα "δυνατά" πουκάμισά του και τα στενά μπλουζάκια του. Με τα λόγια του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα: "Μπορείς να τον κατηγορήσεις όσο θέλεις για το πολιτικό του πλάνο, για το γούστο του στα πουκάμισα, αλλά όχι ότι έκλεψε λεφτά του ελληνικού λαού". Παρόλο που ο ίδιος έχει αναφέρει τους Monty Python ως μια σημαντική πολιτική επιρροή, αρνείται να παραδεχθεί ποιος έχει επηρεάσει την ενδυματολογική έπαρσή του. Αλλά έστω κι αν ήταν όντως ο Shaun Ryder ή ο Grant Mitchell, ο Βαρουφάκης γνωρίζει αναμφίβολα πώς το ντύσιμό του να κάνει "δήλωση" στον χώρο εργασίας του. Σεβασμός.