Τη δραματική εβδομάδα που μεσολάβησε από το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα μέχρι το δημοψήφισμα του Ιουλίου περιγράφει το τρίτο επεισόδιο του ντοκιμαντέρ του Paul Mason, This Is A Coup.

Σε αυτό το επεισόδιο παρουσιάζονται εικόνες από τις ουρές στις τράπεζες, έπειτα από την απόφαση για επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων, καθώς και από τις συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν εκείνη την εβδομάδα.

Παρουσιάζονται επείσης δηλώσεις αμέσως μετά το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα του ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρει: «Η υποψία μου είναι ότι θα μας δώσουν μια προσφορά που δεν μπορούμε να δεχθούμε. Και κατά συνέπεια θα υπάρξει κλείσιμο τραπεζών την Τρίτη μετά τη Σύνοδο Κορυφής».

«Είστε έτοιμοι για ένα τέτοιο ενδεχόμενο;» τον ρώτησε ο Mason. «Φυσικά και όχι. Κανείς δεν είναι ποτέ έτοιμος για τον Αρμαγεδδώνα» απάντησε ο τότε υπουργός Οικονομικών.

Από την πλευρά του, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε δηλώσει: «Δεν ξέρω, επειδή δεν ξέρω τι θέλουν (σ.σ. οι δανειστές). Εξαρτάται από το τι νομίζεις ότι η άλλη πλευρά θέλει να κάνει. Εάν θέλουν έναν έντιμο συμβιβασμό, αν θέλουν μια άλλη κυβέρνηση να εφαρμόσει αυτές τις πολιτικές ή αν θα παραμείνουν σκληροί μέχρι το τέλος μέχρι να υποχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση. Δεν ξέρω είναι δύσκολο να πω».

Το ντοκιμαντέρ έχει και απόσπασμα από τη συνέντευξη Τσίπρα στην ΕΡΤ μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος: «Όπως ξέρετε πολύ καλά δεν έχω την υποστήριξη της ολιγαρχίας στην Ελλάδα, δεν έχω την υποστήριξη της πλειοψηφίας των μίντια, αλλά η δύναμή μας είναι η υποστήριξη του λαού».