Εξωστρέφεια χαρακτηρίζει την καθημερινότητα του πρωθυπουργού τον τελευταίο καιρό, ενώ δείχνει έμπρακτα την αγάπη του για το θέατρο

Δεν εξηγείται αλλιώς πως για δεύτερη φορά μέσα σε 10 ημέρες βρέθηκε και πάλι στο θέατρο, στο θέατρο του Νέου κόσμου αυτή τη φορά, για να παρακολουθήσει την παράσταση με τίτλο ''Το δάνειο''. 

Μαζί του ήταν και η σύντροφός του Μπέτυ Μπαζιάνα, με την οποία τον συνδέουν και η αγάπη τους για τις παραστάσεις. 

Το ''δάνειο'' είναι μια ξεκαρδιστική κωμωδία με αναπάντεχη εξέλιξη και με θέμα επίκαιρο όσο ποτέ στην Ισπανία -αλλά και στην Ελλάδα- της οικονομικής κρίσης: Ο Αντόνιο ζητά να πάρει ένα δάνειο, αλλά η μόνη εγγύηση που διαθέτει είναι… ο λόγος της τιμής του. 

Μπροστά στην επίμονη άρνηση του διευθυντή της τράπεζας να του το χορηγήσει, ο επίδοξος δανειολήπτης απειλεί τον τραπεζίτη ότι… θα «πηδήξει» τη γυναίκα του, αφού το μοναδικό του όπλο είναι η ακαταμάχητη έλξη που ασκεί στις γυναίκες. 

Ο Γκαλθεράν «στοιχηματίζει» πως δεν μπορεί κανείς να κερδίσει χρήματα με τίμια μέσα. Με μοναδικό του εφόδιο την μπλόφα, ο απεγνωσμένος λόγω της οικονομικής κρίσης ανθρωπάκος, ίσως δεν καταφέρει τελικά να πάρει το δάνειο, ο διευθυντής της τράπεζας όμως θα πάθει στο τέλος αυτό ακριβώς που φοβάται. Γιατί κάποια πράγματα σ' αυτή τη ζωή ούτε μετριούνται ούτε κερδίζονται με ευρώ.

Το έργο σκηνοθετούν οι Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος και Παντελής Δεντάκης και πρωταγωνιστούν οι Μιχάλης Οικονόμου και Γιάννης Σαρακατσάνης.