Ξανθιά, ψηλή και δυναμική, η Μαρέβα Γκραμπόφσκι θεωρείται από πολλούς ένας από τους λόγους που οδήγησαν τον σύζυγό της Κυριάκο Μητσοτάκη στην νίκη στην πορεία της διεκδίκησης της προεδρίας της Νέας Δημοκρατίας. 

Εξάλλου, η ίδια πίστεψε από την πρώτη στιγμή στην επικράτησή του και εργάστηκε αθόρυβα γιαυτήν μαζί με τους υπόλοιπους συνεργάτες του. 

Με πολωνικές καταβολές, η Μ. Γκραμπόφσκι γεννήθηκε στην Αθήνα, ωστόσο έλκει την καταγωγή της από την Αίγυπτο, με απώτερη τη Χίο και τη Βαρσοβία. 

Ο πατέρας της μητέρας της Φίλιππος ήταν ναυπηγός και ο πρώτος Ελληνας φοιτητής στο Newcastle College της Αγγλίας. Η δε γιαγιά της Μαίρη Ανταμς προέρχεται από την παλιά εμπορική οικογένεια Λούβαρη της Τήνου και από Αγγλους προγόνους της Σμύρνης.

Από την πλευρά του πατέρα της, ο παππούς της, Ματίας Γκραμπόφσκι, είχε δική του φαρμακοβιομηχανία στη Βαρσοβία, ενώ ο πατέρας της συνέχισε τις φαρμακευτικές δραστηριότητες με έδρα το Λονδίνο όπου ζει μέχρι και σήμερα, ενώ στον ίδιο ανήκε και η Γκαλερί Γκραμπόφσκι στην Αγγλία.

Οι σπουδές στο Χάρβαρντ και η γνωριμία με τον Κυριάκο

Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι γνωρίστηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια των κοινών σπουδών τους στο Χάρβαρντ στην δεκαετία του 90'.

Το 1995 κάνει το μεταπτυχιακό της στο Χάρβαρντ στον τομέα της Διοίκησης Επιχειρήσεων, έχοντας ήδη πάρει το πρώτο της πτυχίο από το Πανεπιστήμιο της Βοστόνης στις Πολιτικές Επιστήμες και το δεύτερο από το Κολούμπια στην Πολιτική Οικονομία.

Μετά τις σπουδές της, παντρεύεται με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και αποκτούν τρία παιδιά. 

Το 2007 θα ιδρύσει την MG Capital Advisors S.A., μια ανεξάρτητη συμβουλευτική εταιρεία, και το 2010 ιδρύει την Eternia Capital Advisors, μια εταιρεία asset management με ειδίκευση σε επενδύσεις hedge fund που είχε όμως ατυχή κατάληξη.

Η ενασχόληση με τη μόδα

Στα τέλη του 2000 ιδρύει μαζί με την Δήμητρα Κολοτούρα το brand ρούχων «Zeus and Dione», που "παντρεύει" δημιουργικά την κλασική πλευρά του αρχαιοελληνικού και φολκόρ στιλ με σύγχρονα στοιχεία. 

Η εταιρεία δημιουργεί σύγχρονα αξεσουάρ και ρούχα, εμπνευσμένα από την ελληνική παράδοση και κατασκευασμένα από άριστες πρώτες ύλες, από Έλληνες τεχνίτες με μακρά παράδοση στην τέχνη τους.

Σήμερα τα προϊόντα της εταιρείας διατίθενται σε 100 καταστήματα σε όλο τον κόσμο, από το Παρίσι μέχρι το Ντουμπάι. 

Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι εμπνεύστηκε επίσης την ιδέα της Endeavor στην Ελλάδα: Πρόκειται για έναν διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό που επιλέγει και στηρίζει τις πιο υποσχόμενες επιχειρήσεις ανά τον κόσμο με τη βοήθεια των κορυφαίων επιχειρηματικών ηγετών και επενδυτών παγκοσμίως.