current views are: 8

12 Ιανουαρίου 2016
Δημοσίευση23:12

Οι άγνωστες πτυχές της ζωής του Βασίλη Λεβέντη

Άγνωστες πτυχές της ζωής του και της πολιτικής του καριέρας αποκάλυψε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης μιλώντας στην εκπομπή «Ιστορίες» στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Δημοσίευση 23:12’

Άγνωστες πτυχές της ζωής του και της πολιτικής του καριέρας αποκάλυψε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης μιλώντας στην εκπομπή «Ιστορίες» στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Άγνωστες πτυχές της ζωής του και της πολιτικής του καριέρας αποκάλυψε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης μιλώντας στην εκπομπή «Ιστορίες» στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Αρχικά, ο κ. Λεβέντης στάθηκε στο πως εισήλθε στην πολιτική. «Όλους μας ενέπνευσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Το 1985 εγκατέλειψα το ΠΑΣΟΚ γιατί ο Ανδρέας δεν έφερε τον σοσιαλισμό που περιμέναμε. Ήμουν ενεργός στο ΠΑΣΟΚ και είχα συγγενή βουλευτή» ανέφερε και πρόσθεσε:

Είχα μαλώσει με το ΠΑΣΟΚ και συνδέθηκα με τον Μητσοτάκη με το θέμα της οικολογίας, αλλά με εξαπάτησαν.

Σε αυτό το σημείο, παρενέβη η σύζυγός του η οποία σχολίασε τη ζωή της με τον κ. Λεβέντη στα πρώτα χρόνια της πολιτικής του σταδιοδρομίας. «Για εμάς η ζωή ήταν δύσκολη. Περπατάγαμε και έβλεπα τις ματιές του κόσμου. Εγώ δεν είχα σχέση με την πολιτική. Όταν αγαπάς τον άνθρωπο που μοιράζεσαι τη ζωή σου νομίζω πως είσαι υποχρεωμένος να ακολουθείς τον σύντροφο σου».

Ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε και στις περίφημες εκπομπές του, αλλά και τις… κατάρες κατά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη «Οι εκρήξεις στις εκπομπές μου ήταν αγνές, δεν το είπα με μίσος. Το είχα πει όταν ο Μητσοτάκης προσπάθησε να ρίξει τις κεραίες στον Υμηττό. Και βέβαια το μετάνιωσα».

«Η ερωμένη του Βασίλη είναι η πολιτική. Και κάπου η τηλεόραση. Είναι η μόνη γυναίκα που ζήλεψα» είπε η σύζυγός του ενώ ο γιος του παρέπεμψε στον… πρόεδρο όταν ρωτήθηκε αν θα είναι ο διάδοχός του στο κόμμα. 

Ήταν το σημείο που ο Βασίλης Λεβέντης δάκρισε, καθώς η Σία Κοσιώνη επισήμανε ότι ο Μάριος δεν είναι βιολογικό του παιδί. Πατέρας είναι αυτός που σε μεγαλώνει, είπε ο ίδιος ο Μάριος. 

Ανέφερε εξάλλου πως ποτέ δεν έκανε προεκλογική εκστρατεία με μεγάλο ποσό χρημάτων. «Ποτέ δεν κατέβηκα με λεφτά στις εκλογές. Τα παράβολα συγκέντρωνα μόνο. Το κανάλι έβγαζε κάποια χρήματα από τις διαφημίσεις» είπε και στη συνέχεια αναφέρθηκε στους λόγους που τόσα χρόνια λάμβανε χαμηλά ποσοστά στις εκλογές:

Ένα ποσοστό ανθρώπων ήξερε την αξία μου. Ένα άλλο ποσοστό είχε εσφαλμένη εικόνα για εμένα από αυτά που γραφόταν για το πρόσωπό μου στον τύπο. Μετά από κάθε εκλογή, κλονιζόμουν γιατί έβλεπα ανθρώπους πολύ κατώτερους ποιοτικά που έπαιρναν μεγάλα ποσοστά, ενώ εμένα ο κόσμος δεν με γνώριζε.

Όσο το γιατί έβαλε τον γιο του – τον βουλευτή Μάριο Γεωργιάδη– στο ψηφοδέλτιο, απάντησε λέγοντας πως το έκανε για «να δει εάν η ψυχική ταύτιση που είχαμε, απέδωσε» και πρόσθεσε:

Οι συγγενείς που έβαλα στο ψηφοδέλτιο τους έβαζα από το 1985 για να γεμίζω τους συνδυασμούς. Όταν ξαναγίνουν εκλογές θα τους αφήσω έξω.

«Μεγαλώσαμε τον Μάριο μαζί, από 4 ετών» λέει η σύζυγος του κ. Λεβέντη, με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων να τονίζει πως είναι πάρα πολύ παιδί. Τα αγαπάω πάρα πολύ τα παιδιά και τώρα τον έχω καλύτερα από δικό μου.

«Οι σχέσεις του Βασίλη και του Μάριο είναι σχέσεις πατέρα και γιου, τόνισε στη συνέχεια η σύζυγος του κ. Λεβέντη.

Ανακαλώντας τη νύχτα των εκλογών, όταν και για πρώτη φορά η Ένωση Κεντρώων μπήκε στη Βουλή επεσήμανε:

Ήταν μεγάλη η νύχτα που μπήκα στη Βουλή. Υπήρχε και η χαρά και υπήρχε η ευθύνη που αναιρούσε τη χαρά. Ήθελες να χαρείς και ο κόσμος περίμενε από σένα πολλά και αναρωτιόσουν: Θα μπορέσω να ανταποκριθώ, εγώ ένας ταπεινός άνθρωπος;

Σχετικά με τη δέσμευσή του για αλλαγές βουλευτών ανά έξι μήνες είπε ότι το σκέφτεται, αλλά δε θέλει να έχει επιπτώσεις στο κοινοβουλευτικό έργο της Ένωσης Κεντρώων. Τέλος, επέμεινε στην ανάγκη συγκρότησης οικουμενικής κυβέρνησης πριν αυτή επιχειρηθεί μέσω… εκβιασμού.


σχετικα αρθρα