Θα ήταν αδύνατο να λείπει ο κ. Στέφανος Μάνος από τον «χορό» των 16 βουλευτών που ζητούν να μάθουν τα οικονομικά λάθη του 2010. Αν και δεν ανήκει πλέον στους βουλευτές της κυβέρνησης, δεν θα το επέτρεπε η πολιτική του πορεία, ο «επαναστατικός» του χαρακτήρας και η αγανάκτηση που ξεχειλίζει απο μέσα του, να μην συμμετέχει με τον τρόπο του σε αυτή την κίνηση βουλευτών. Όπως δήλωσε λοιπόν ο κ. Μάνος: «Συνυπογράφω το αίτημα των 16 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που ζητούν - πριν εφαρμοστούν νέα μέτρα - να μάθουν τι πήγε στραβά με την οικονομική πολιτική που συμφωνήθηκε το 2010. Θέλω να μάθω - με κάθε λεπτομέρεια - ποιοι υπουργοί δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους.

Αγανακτώ με την αδυναμία του πρωθυπουργού να καταλογίσει πολιτικές ευθύνες. Με την διατήρηση υπουργών εξ αιτίας των οποίων η Ελλάδα διολισθαίνει προς την χρεοκοπία.

Αγανακτώ με την ακολουθουμένη πολιτική των συνεχώς αυξανομένων επιβαρύνσεων του λαού προκειμένου να μη θιγεί και να μη περιοριστεί ο σκανδαλωδώς προνομιούχος δημόσιος τομέας και οι συντεχνίες του.

Αγανακτώ διαπιστώνοντας ότι και τα δύο κόμματα με την «ομαλή διακυβέρνηση» εννοούσαν την χωρίς έλεγχο διασπάθιση του δημόσιου χρήματος. Την χωρίς έλεγχο ανάληψη δανειακών υποχρεώσεων. Για το απαραίτητο σήμερα συμμάζεμα των δαπανών όμως, ζητούν συναίνεση, συνυπεύθυνους. Καμιά συναίνεση δεν χρειάζεται.

Κύριε Παπανδρέου έχετε αυτό που θέλατε, αυτοδύναμη μονοκομματική κυβέρνηση. Κυβερνείστε λοιπόν!»

Θα θεωρήσουμε τυχαία την συνεχή επανάληψη του ρήματος «αγανακτώ» στις δηλώσεις του.

A.Γ.