Την επαναφορά του briefing προς τους κυβερνητικούς συντάκτες αποφάσισε η κυβέρνηση, σε συνάντηση που είχε σήμερα η Όλγα Γεροβασίλη με την εκπρόσωπο Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, παρουσία του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης, προκειμένου να υπάρχει καλύτερη συνεννόηση μεταξύ των συγκυβερνώντων κομμάτων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες αποφασίστηκε

  • Να επανέλθει το briefing το οποίο είχε σταματήσει από τον Ιούνιο και
  • Να υπάρχει καλύτερη εκπροσώπηση της κυβέρνησης στα ΜΜΕ από βουλευτές και στελέχη τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και των ΑΝΕΛ που έχουν καλή γνώση και ενημέρωση γύρω από τα ζητήματα της επικαιρότητας και του κυβερνητικού έργου. 

Όπως τονίστηκε οι βουλευτές της συγκυβέρνησης θα πρέπει, εκτός από την παρουσία τους στα Μέσα Ενημέρωσης, να αποκτήσουν μεγαλύτερη επαφή με διάφορες κοινωνικές ομάδες, στο πλαίσιο επαναπροσέγγισης της κοινωνικής βάσης του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων. 

Η παρουσία του κ. Κουίκ, ο οποίος είναι ένας έμπειρος δημοσιογράφος βοήθησε στο να επισημανθούν οι επικοινωνιακές δυσλειτουργίες της κυβέρνησης, καθώς ο υπουργός έχει εντοπίσει τις αδυναμίες που υπάρχουν σε επίπεδο εκπροσώπησης στα media. Στη συνάντηση τέθηκαν από τον Τέρενς Κουίκ τα ζητήματα επικοινωνίας της κυβέρνησης, ενώ αποφασίστηκε να υπάρχει στο εξής συνεννόηση μεταξύ της κυβερνητικής εκπροσώπου και της Μαρίνας Χρυσοβελώνη, προκειμένου να συντονίζονται τα βήματα των δύο κομμάτων στο επικοινωνιακό κομμάτι.