Καμία έκπληξη δεν μας προκάλεσε η είδηση η υπουργός Περιβάλλοντος κ. Τίνα Μπιρμπίλη είναι έξαλλη με την ανακοίνωση που έβγαλε το υπουργείο Οικονομικών για την έξτρα φορολογία των ημιυπαίθριων χώρων. Δίοτι κρατάει μήνες αυτή η «κολώνια» μεταξύ Τίνας και Γιώργου Παπακωσταντίνου σχετικά με τους ημιυπαίθριους. Η κ. Μπιρμπίλη διαμαρτύρεται έντονα λοιπόν γιατί όχι μόνο δεν ερωτήθηκε για την νέα εγκύκλιο του κ. Παπακωνσταντίνου προς τις εφορίες, αλλά ενημερώθηκε από τα ΜΜΕ.

Υποστηρίζει, ότι στη προσπάθεια της να βάλει μια τάξη στους ημιυπαίθριους χώρους έρχεται το υπουργείο Οικονομικών, βάζοντας εμπόδια σε όλη αυτή τη προσπάθεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την αγανάκτηση της αυτή τη μετέφερε στους ανθρώπους του Μαξίμου, οι οποίοι με τη σειρά τους την παρακάλεσαν να χαμηλώσει τους τόνους...

Η κυβέρνηση, ενώ διαβεβαίωνε ότι δεν θα υπάρξει φορολογική επιβάρυνση, με χθεσινή εγκύκλιο του ΥΠΟΙΚ η επιφάνεια των ρυθμισμένων ημιυπαιθρίων και βοηθητικών χώρων θα λαμβάνεται υπόψιν στην φορολογία εισοδήματος, δηλαδή κατά τον υπολογισμό της αντικειμενικής δαπάνης, στο πόθεν έσχες και στην έκπτωση της δαπάνης από τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας. Με τις νέες ρυθμίσεις επιβαρύνονται με πρόσθετους φόρους οι ιδιοκτήτες.
 Πηγή:newcode