Η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τη Φώφη Γεννηματά ορίστηκε την ίδια μέρα με τον Φώτη Κουβέλη.

Κι αν και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε ξεκαθαρίσει πως στην ατζέντα της συνάντησης αποκλειστικό θέμα είναι το προσφυγικό, στο Μέγαρο Μαξίμου επικοινωνιακά προσέβλεπαν στη δημιουργία μιας αίσθησης συνεργασίας και διεύρυνσης. 

Κατά τη διάρκεια, λοιπόν, της συνάντησης, στον προθάλαμο βρίσκονταν οι στενοί συνεργάτες των δύο Νίκος Παππάς και Μανώλης Όθωνας. Ο υπουργός Επικρατείας, απευθυνόμενος στον κ. Όθωνα του είπε σε κάποια στιγμή κι ενώ η συνάντηση καθυστερούσε να ολοκληρωθεί: «Για να δούμε πώς θα πάει το προξενιό»...για να απαντήσει ο κ. Όθωνας: «Πρόσεξε μόνο μην της δώσει τσιγάρο γιατί δεν θα το πάρει». 
 
Και στη συνέχεια ο κ. Όθωνας  διευκρίνισε στον έκπληκτο Νίκο Παππά
 
«Τα παλιά χρόνια στην Κρήτη όταν μαζεύονταν στο σπίτι της νύφης για ένα προξενιό τα δύο σόγια κι αφού η νύφη είχε εμφανιστεί και είχε δώσει ένα δείγμα του κάλους της και της νοικοκυροσύνης της, ο πατέρας της νύφης πρόσφερε τσιγάρο στον υποψήφιο συμπέθερο και τον υποψήφιο γαμπρό. Αν οι δυο τους έπαιρναν το τσιγάρο σήμαινε πως το προξενιό θα προχωρούσε. Αν όχι σήμαινε πως το προξενιό χάλαγε»...
 
Ακόμα και να είχε ο πρωθυπουργός μαζί του τσιγάρα, η κ. Γεννηματά πάντως δεν θα έπαιρνε...