Ο Θεόδωρος Πάγκαλος πέρα από τον Αλέξη Τσίπρα έχει βαλθεί να εξαπολύει επιθέσεις ακόμα και στο περιβάλλον του πρωθυπουργού. Γιατί ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ δεν διστάζει να βάλει στο στόχαστρό του ακόμα και τη συζύγο του πρωθυπουργού, Περιστέρα Μπαζιάνα, και συγκεκριμένα την παρουσία της στο ταξίδι στο Ιράν.

Ο κ. Πάγκαλος λοιπόν δεν έχασε την ευκαιρία να στηλιτεύσει την εμφάνιση της κ. Μπαζιάνα, συμβουλεύοντας τη μάλιστα, ότι δεν καν να συνοδέψει τον πρωθυπουργό στο ταξίδι του…

Είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM:

Είδα την κυρία σύζυγο του Πρωθυπουργού στην τηλεόραση χθες, μέσα σε δύο ώρες που κάθισε στην Τεχεράνη, έχει αλλάξει τρία χρώματα κεφαλόδεσμο. Μα, ήταν οι Ιρανές και φορούσαν όλες μαύρο και η Περιστέρα, δεν ξέρω πως τη λένε, φορούσε ένα μωβ και μετά φορούσε και ένα κόκκινο, για να δείξει ότι ναι μεν υποτάσσεται στην αντίληψη των Ιρανών για τις γυναίκες. Η γυναίκα δεν έπρεπε να πάει. Εμένα η γυναίκα μου δεν ήρθε στην Τεχεράνη όταν πήγα, γιατί δεν ήθελε να της μεταχειριστούν οι Ιρανοί όπως μεταχειρίζονται τις δικές τους γυναίκες. Γιατί είχε μια αντίληψη για τον ρόλο των γυναικών και για τη θέση τους στην κοινωνία.

«Λοιπόν, ως αριστερή αγωνίστρια, η Περιστέρα δεν έπρεπε να πάει στην Τεχεράνη, δεν είχε καμιά δουλειά, μπορούσε να πάει ο Τσίπρας μόνος του. Λοιπόν και εφόσον πήγε, εν πάση περιπτώσει, ας βάλει μαύρο όπως όλες οι Ιρανές και να τελειώνει η ιστορία. Τι είναι τα μωβ και τα κόκκινα; Για να δείξουμε ότι είμαστε επαναστάτες και κάπου κρατάμε και μια πισινή; Σαν δε ντρεπόμαστε λιγάκι, μου φαίνεται», ανέφερε στη συνέχεια.

Είναι κατανοητό ο πρώην υπουργός να ασκεί κριτική στον πρωθυπουργό, ακόμα και εάν κάποιες φορές έχει άδικο. Αλλά το να βάζει στο «στόμα» του τη σύζυγό του, η οποία παρεμπιπτόντως δεν δίνει κανένα απολύτως δικαίωμα, καθώς οι εμφανίσεις της στο πλευρό του κ. Τσίπρα είναι σεμνές και μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, μπορεί να χαρακτηριστεί τουλάχιστον ως unfair

Τι κάνει τελικά ο άνθρωπος για 15 λεπτά δημοσιότητας…