Χωρίς να δώσει απάντηση για το ποιος φέρει την ευθύνη για την επιβολή των capital controls στην Ελλάδα, ο Γιάνης Βαρουφάκης εξαπέλυσε επίθεση εναντίον δημοσιογράφου του Mega, στον οποίο είπε να τελειώνει... για να περάσει στην ερώτηση του επόμενου δημοσιογράφου. Όλα αυτά συνέβησαν στην παρουσίαση του νέου κόμματος του κ. Βαρουφάκη DiEM25, στο Βερολίνο.

Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος του Mega Παντελής Βαλασόπουλος καταλόγισε στον πρώην υπουργό Οικονομικών την ευθύνη για τα capital controls, λέγοντας ότι εξαιτίας των περιορισμών ο ίδιος δεν μπορεί να πάρει το μισθό του από την Ελλάδα, δείχνοντας έτσι τις δυσκολίες στις συναλλαγές με το εξωτερικό. 

Αναλυτικά ο διάλογος:

Βαλασσόπουλος: Στην Ελλάδα έχουμε τα capital controls. Είστε υπεύθυνος για τα capital controls. Κανείς στην Ελλάδα δεν σας παίρνει σοβαρά, γιατί εσείς είστε ο υπεύθυνος για τα capital controls.
Βαρουφάκης: ...Και για τον σεισμό στο Σαν Φρανσίσκο.
Βαλασσόπουλος: Μη γελάτε! Μη γελάτε! Εμείς δεν γελάμε. Εγώ δεν γελάω, κ. Βαρουφάκη, γιατί δεν μπορώ να πάρω τον μισθό μου στην Ελλάδα εξαιτίας των capital controls.
Βαρουφάκης: Εχετε ένα λεπτό. Εξαντλείτε τον χρόνο σας.
Βαλασσόπουλος: Οχι, σας μιλάω! Δεν μπορώ να πάρω τον μισθό μου εξαιτίας των capital controls...

Βαρουφάκης: ΟΚ, κατάλαβα τι λέτε. Θα απαντήσω. Πρέπει να σεβαστείτε τους κανόνες και τον χρόνο όλων.
Βαλασσόπουλος: Θέλω να πω... 
Βαρουφάκης: Σας παρακαλώ, γρήγορα! Δεν φταίνε τα capital controls που δεν παίρνετε τον μισθό σας στην Ελλάδα... 
Βαλασσόπουλος: Πολλοί Ελληνες θεωρούν ότι είστε ένας αποτυχημένος υπουργός Οικονομικών. Παρακαλώ, απαντήστε...
Βαρουφάκης: Ευχαριστώ. Ο επόμενος... 
 

Σε λίγο το βίντεο...