Στο κατόπι μέχρι που συνελήφθησαν πήρε σήμερα δύο επίδοξους ληστές ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς όταν έπεσε στην αντίληψή του ότι είχαν κλέψει τη βαλίτσα τουρίστα, σε λεωφορείο σταθμευμένο πολύ κοντά στη Βουλή, και συγκεκριμένα στην αφετηρία των λεωφορείων με προορισμό το αεροδρόμιο.

Περιγράφοντας το περιστατικό στο Newpost ο βουλευτής ανέφερε ότι:

Eίδα δύο τύπους, δύο ντερέκια να βγαίνουν μέσα από ένα σταθμευμένο λεωφορείο με μια βαλίτσα. Μετά από δευτερόλεπτα βγαίνει ένας Ασιάτης, που τον βλέπω έντρομο να προσπαθεί να πάρει πίσω τη βαλίτσα του.  Αυτοί φυσικά δεν τη έδιναν, αφού ήταν και δύο. Οπότε το βλέπω εγώ και καταλαβαίνω ότι την έχουν κλέψει.

Και συνεχίζει:

Πέφτω πάνω στους δύο ληστές, τους σπρώχνω, τους απωθώ, αυτοί αιφνιδιάζονται και μετά αφήνουν τη βαλίτσα. Παίρνω τον Ασιάτη μαζί με τη βαλίτσα, τον βάζω μέσα στο λεωφορείο, τον ηρεμώ. Του λέω: μην φοβάσαι, η Ελλάδα είναι ασφαλής χώρα. Μην ανησυχείς, θα ειδοποιήσω εγώ τώρα την αστυνομία και θα δεις θα συλληφθούν μέσα σε λίγη ώρα. Όπως και έγινε.

Στη συνέχεια, όπως περιγράφει με αποκλειστική του δήλωση στο Newpost, βγήκε από το λεωφορείο και αφού τους εντόπισε στην Ερμού, άρχισε να τους καταδιώκει. «Ήταν κάπου στην Ερμού και τους πρόλαβα κοντά στην Καπνικαρέα. Στο μεταξύ ενώ έτρεχα πήρα τηλέφωνο από το κινητό μου το 100 και ζήτησα βοήθεια». Και κάποια στιγμή, προσθέτει, όντως εμφανίστηκαν κάτι ΖΗΤΑδες και τους είπε ότι εκείνος είχε ειδοποιήσει.

Κάποια στιγμή, όπως αφηγήθηκε, τους έχασαν, όμως καθώς έδωσε περιγραφή στους αστυνομικούς τους εντόπισαν έπειτα από λίγο και έτσι πήγε στο αστυνομικό τμήμα του Συντάγματος για αναγνώριση. Εγώ έδωσα κατάθεση και αυτοί το πρωί περνάνε από Αυτόφωρο.

 «Η αλήθεια είναι ότι πάντα έλεγα στον εαυτό μου ότι αν ποτέ βρεθείς σε τέτοιο σκηνικό από μακριά και με ασφάλεια να το αντιμετωπίσεις. Αλλά έκανα ακριβώς το αντίθετο», λέει ακόμη ενώ όσο για το πώς ένιωσε εκείνη την ώρα και αν του είχε ξανατύχει κάτι αντίστοιχο σημείωσε: «Πώς ένιωσα; Τίποτα, αδρεναλίνη πολλή. Δεν μου έχει ξανατύχει κάτι τέτοιο. Εμένα με ενδιέφερε να φύγει ο τουρίστας και να μην έχει στο μυαλό του ότι η Αθήνα είναι μια πόλη επικίνδυνη».