ιδιαίτερα επιθετικό τρόπο αντιμετώπισε τον Επίτροπο Μετανάστευση, Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο δημοσιογράφος του αγγλικού προγράμματος της γερμανικής DW, Τιμ Σεμπάστιαν, κατά τη διάρκεια σύνέντευξης που τού παραχώρησε ο έλληνας Επίτροπος. 

Ο παρουσιαστής της εκπομπής «Conflict Zone» ζήτησε ευθέως από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο να υποβάλει παραίτηση, κατηγορώντας τον για τους νεκρούς του Αιγαίου, σε μια πρωτοφανή και αδικαιολόγητη επίθεση από τη γερμανική τηλεόραση. Η στάση της Γερμανίας απέναντι στις ελληνικές αρχές συνιστά εγκληματική κάλυψη των αδίστακτων δουλεμπόρων της Τουρκίας, ενώ Μέρκελ και Ερντογάν είναι σε ανοιχτή γραμμή για παραχωρήσεις στην Άγκυρα εκ μέρους της ΕΕ.

Όπως θα δείτε στο βίντεο, ο δημοσιογράφος, με προκλητικό τρόπο, ρωτά τον κ. Αβραμόπουλο μήπως πρέπει να παραιτηθεί. «Να παραιτηθώ ή να αγωνιστώ για αυτό;» απάντησε ο Επίτροπος Μετανάστευσης της ΕΕ. «Αγωνιστήκατε. Ίσως είναι ώρα να αγωνιστεί κάποιος άλλος» συνέχισε ο παρουσιαστής, δείχνοντας προκλητικά ότι οι Γερμανοί θέλουν να περάσει η «μπάλα» του μεταναστευτικού σε άλλα χέρια. «Συμβουλεύετε λοιπόν, αυτόν που αγωνίζεται να υποκύψει στις πιέσεις των εγκληματιών. Αυτό μου λέτε τώρα» ανταπάντησε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.