Στη θέση βοηθού Επιτελάρχη τοποθετείται, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υποστράτηγος Μανώλης Σφακιανάκης μετά το σάλο που προκλήθηκε εξαιτίας της μετάθεσής του από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Αρμόδιες πηγές ανέφεραν, πάντως, ότι δεν μπορεί να υπάρξει παραμονή του αξιωματικού στο τιμόνι της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Έπειτα από έντονο παρασκήνιο και δημόσια αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, έγινε δεκτή η προσφυγή του Υποστρατήγου Σφακιανάκη Εμμανουήλ και ακυρώθηκε η τοποθέτηση του στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα έχει εποπτικό ρόλο στο Ηλεκτρονικό Έγκλημα, ωστόσο διαψεύδονται τα σενάρια για ανάκληση της απόφασης να μετακινηθεί από προϊστάμενος του εν λόγω τμήματος. Η αναστολή της μετακίνησης ήταν επακόλουθη της ένστασης που υπέβαλε ο υποστράτηγος επί των κρίσεων της ΕΛ.ΑΣ. και παγώνει» αναγκαστικά οποιαδήποτε ενέργεια.

Την ίδια ώρα, πηγές του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης ξεκαθαρίζουν ότι δεν τίθεται θέμα παραίτησης του Νίκου Τόσκα, διαψεύδοντας τα σενάρια αποχώρησής ή ανασχηματισμού εξαιτίας του χειρισμού του στο θέμα. Τα εν λόγω σενάρια διακινήθηκαν έπειτα από την κόντρα που υπήρξε στη Βουλή ανάμεσα σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και τον κ. Τόσκα, ο οποίος τόνισε ότι οι ικανότητες ενός αξιωματικού δεν κρίνονται από τις σχέσεις με ta media και τις δημόσιες σχέσεις που εκείνος έχει. 

Η κατάσταση θα παραμείνει ως έχει, μέχρι την οριστική εξέταση στην ουσία της της προσφυγής που έκανε ο κ. Σφακιανάκη για τις κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ, ωστόσο αναμένεται και η αντίδραση του υποστράτηγου στα νέα δεδομένα.