Ως «πλουσιόπαιδο» και «καλομαθημένος» αυτοχαρακτηρίζεται ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, σύμφωνα με συνέντευξη  - προφίλ που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Πρακτορείο». Σε αυτήν μιλά για τα τατουάζ, τα παιδικά του χρόνια αλλά και το καλό κρασί.

Όπως ανέφερε από τα οκτώ τατουάζ που έχει ο 74χρονος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, το πιο αγαπημένο του είναι και το πιο «δραματικό», όπως το χαρακτηρίζει ο ίδιος. Εκείνο που «χτύπησε» όταν έχασε τη σύζυγό του ενώ ετοιμάζεται να χτυπήσει και άλλο ένα, ίδιο με εκείνο της εγγονής του, μια γοργόνα. Μην είναι η Θεσσαλονίκη;

«Κοίτα, celebrity ήμουν και πριν γίνω δήμαρχος» λέει στη συνέχεια ο δήμαρχος και σύμφωνα με το δημοσίευμα «ήταν κι αυτός ένας λόγος που τον οδήγησε στη δημαρχία».

«Μιλάω δυο ξένες γλώσσες με άνεση, όπου και να με πας στέκομαι, ο παππούς μου είχε παντρευτεί στο πιο περίφημο ξενοδοχείο του Αμβούργου, η μαμά μου μ' αγαπούσε, είμαι Σαββατογεννημένος, τι να κάνω;» φέρεται να λέει σε άλλο σημείο και συμπληρώνει: «Ένα πλουσιόπαιδο μπορεί να καταλάβει καλύτερα τα προβλήματα...».

Η κουβέντα πάει φυσικά και στο κρασί. Κόκκινο, λευκό ή ροζέ; Είναι η ερώτηση. «Στα 10 κόκκινα», εξηγεί, «τα 8 είναι εξαιρετικά», ενώ «στα 10 λευκά τα 2», αν και στην αναλογία κατανάλωσης είναι αντίστροφη. Στην επαγγελματική του ιδιότητα, του οινοποιού, άλλωστε αποδίδει και τη δημοτικότητά του. «Η ουσία είναι ότι δεν είμαι πολιτικός. Είμαι οινοποιός και το κρασί είναι η αποθέωση του καλού και του κακού». Γι' αυτό, όπως εξηγεί, υπάρχουν εκείνοι που τον σιχαίνονται κι εκείνοι που τον λατρεύουν.